National coming out day

Vandaag is het de National Coming Out Day! Dus hang de slingers uit en kom uit de kast! Waarom deze dag? Op 11 oktober 1987 was er een demonstratie in Washington DC voor homo en lesbische rechten. Sinds dien zijn er vele organisaties gestart ten behoeve van de LGTB Community.

Speciaal voor deze dag ben ik gevraagd om mijn verhaal te doen in de VIVA. Wel lekker geromantiseerd, ze schrijft wel goed die Ren√©e ūüėé . Toen ik ‘m las heb ik Mirjam (het eerste meisje waar ik echt verliefd op was)¬†maar even gebeld, weet ze dat ze genoemd is.

Ik heb Mirjam een tijdje geleden¬†laten weten dat ik het super fijn heb gevonden dat haar reactie gewoon positief en volwassen was (en wij waren destijds 15 jaar) toen ik haar vertelde dat ik verliefd op haar was. Haar reactie was:¬† Dat ze zelf niet lesbisch is en het¬† gevoel niet kon beantwoorden, maar dat we even goede vriendinnen bleven. Deze reactie¬†was echt fijn, dat kan ik je wel zeggen! Geen negatieve reactie krijgen. Dat heeft wel een grote stempel gedrukt op hoe ik met mijn lesbisch zijn de rest van mijn leven ben omgegaan. Ik kan gewoon zijn wie ik ben! ūüėÄ

Voor de dames in de kast:¬†Neem eens een keer een kijkje in de lesbische wereld. Ontmoet dames zoals jij, ga lekker stappen of leuke dingen samen doen. Praat met elkaar over jullie¬†ervaringen.¬†Je bent in iedergeval niet de enige! Lees het blogje¬†Nieuwe lesbo’s leren kennen door misschien helpt dat je op pad.

 

Zou het leuk vinden om jullie coming out verhaal te lezen!

 


Coming out

View Results

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.