Muziek voor lesbiennes

Ik ben denk ik niet een volledige lesbo. Who is… Ani Difranco?? Ik had geen idee. Hoor ik als lesbienne deze muziek leuk te vinden? Nee toch? Smaken verschillen… gelukkig. Persoonlijk vind ik trance wel lekker, vooral klassieke stukken. Lekker ouderwets A-Ha, nou ja, ouderwets ze hebben ondertussen al weer enkele nieuwe CD’s die ik wel lekker vind. Hooverphonic is ook wel cool met ‘Mad about you’. Maar goed even de vraag nu: noem eens wat zangeressen die lesbische muziek maken. (En als het even kan, verschillende soorten muziek, dus niet een genre.) Ja, ja, ik ken Melissa Etheridge wel! En welke nummers vinden jullie goed. Ik wil wel er namelijk eens in duiken… wie weet mis ik iets essentieels! En sta ik volgend concert vooraan!

47 Replies to “Muziek voor lesbiennes”

 1. nee beth hart is niet lesbisch. Al een aantal jaar getrouwd met haar man Scotty.Al mag ze zich van mij wel bekeren tot lesbo:D:D

 2. Ik las een stukje op internet over anale sex.Nu doen mijn vriendin en ik dat al jaren,zijn er nog meer mensen met deze ervaring ? Ik zou zeggen probeer het eens,ben benieuwd naar je ervaringen.

  Groeten
  Mariska

 3. verder wil ik nog even zeggen dat mensen niet de muziek mooi moeten vinden omdat de meiden lesbisch zijn maar omdat ze goed kunnen zingen…
  en ik vind niet dat je wel of geen lesbisch muziek hebt,je gevoel zegt je wat voor muziek je mooi vind,dat is idd het zelfde als een mannetje en vrouwtje in een lesbisch stelletje je bent wie je bent maar je hebt geen mannetje of vrouwtje je bent allebei duidelijk vrouw en daarom ben je gek op die gene geworden.

 4. wat ik heb gehoord is dat anouk bi is en natuurlijk een erg mooie vrouw.
  maar wat ik me afvraag is beth hart ook lesbisch?
  natuurlijk even naar hun concert anouk op 3 december en beth hart op 6 dec in oosterpoort te groningen whoehoe..

  liefs

 5. Hallo allemaal, ik weet al heel lang dat ik lesbisch ben en ik hou voornamelijk van hard rock en jaren 70′ rock.. Helemaaaal geweldig mja echte lesbo muziek is onzin! En hokjes zijn onzin! Het hangt gewoon van de persoon af waar je van houd, het schijnt met de golflengte van je hersenen te maken van welk tempo muziek je houdt. Mja die invullingen zijn onzin Hetzelfde als lesbische meiden zijn mannelijker als andere meiden.. Nou neehoor en val sowieso op vrouwelijke meisjes daarom hou k juist van meisjes omdat ze vrouwelijk zijn. 😉

 6. Lesbische muziek..
  Uh huh her ( 1 is van the murmurs en L word)
  Tegan and sara
  Alex parks
  Hello Saferide
  Tender Forever
  TATU
  Sarah Bettens
  ???

 7. ok, ik ken veel “gay-getinte” groepen:
  -scissor sisters
  -rufus wainwright
  -Ladytron
  -Goldfrapp
  -Fischerspooner
  -Sarah Bettens
  -The Gossip
  -Kinnie Starr
  -M.I.A
  -The cliks
  -The organ
  -Tegan and sara
  -Catlow
  -Le Tigre
  -The murmurs (zangeres is ene van The Lword!)

  Is dat al genoeg groepen?

 8. Als we het er dan over eens zijn dat lesbo-muziek niet bestaat, kunnen we het ook anders stellen. Muziek waar lesbo’s vaak van houden/concerten waar veel lesbo’s komen. O.a. Sarah Bettens, Krezip, Anouk, Skunk anansie (maar dat is alweer jaren geleden), Alanis Morissette. Uitgesproken lesbisch is Jill Sobule met het nummer “I kissed a girl”

 9. Dag aan allen
  Men,lesbo muziek .. zo duw je de lesbo’s nog verder in een hoekje door te stellen wat lesbo muziek is, ‘wijlesbo’skunnenvanallemuziekhouden’.
  Ik hou van african music,ik vindt M.Etheridge geen ruk aan,kortom:lieve meid,lesbo muziek be-st-aat niet!
  Peace all over you.

 10. cliche of niet ‘lesbische’ muziek…. het is een feit dat merendeel van de ‘potten’ zweert bij anoek, melissa en bijvoorbeeld Ani di franco. Geen probleem toch? Iedereen luistert naar wat ie lekker vind… XXX Shirleyyyy

 11. Of er echte lesbische muziek is? Ik denk het niet. Ik kan je wel aanraden eens naar Tatu te luisteren. Tatu was een paar jaar geleden heel bekend. Niet verwonderlijk ook je ziet niet elke dag twee lesbische meisjes zoenen in een vidoeclip. Ja, je begrijpt het al Tatu zijn twee Rusische lesbo meiden. ik heb al een tijd niets meer van hen gehoord maar je kan altijd even luisteren, toch.
  Verder hou ik zelf wel van The Corrs, k’s Choice, Anouk en Natasha Bedingfield

 12. uhm.. ja; beth hart is inderdaad wel een artiest waar toch vrij veel lesbisch volk heen gaat (zo ook afgelopen zondag in de oosterpoort in groningen), maar om dat nou bij een soort van ‘lesbisch genre’ te kwakken gaat me weer wat ver. wat wel een uitgesproken lesbische band is is the murmurs. da’s het bandje van leisha hailey en nog iemand (leisha: alice pieszecki in the l word). verder heb je dan natuurlijk nog melissa etheridge en dan nog een paar, maar goed; daar moet je dan ook maar weer van houden. the murmurs maken vindt ik zelf leuke muziek, maar melissa etheridge vindt ik te ernstig gebombardeerd als lesbische artieste, dus dat boycot ik op een bepaalde manier ook weer. altijd maar dat hokjes proppen…

 13. Laat ik me even voorstellen..

  Ik ben Janine en rond de 24 jaar..wonende in Zeeland…
  Al een geruime ander half jaar ben ik uit de kast gekomen dat ik op vrouwen val.
  Terwijl ik dit al wist vanaf mijn 16 e jaar.

  Ik wil me meer verdiepen in deze wereld…waar ik in thuis hoor….

  En ben ik zeker blij tegen jou weblog aangelopen te hebben!!!

  Liefs

 14. Jij moet die muziek leuk vinden die jij leuk vind….heeft niks te maken of je lesbisch bent of niet…!!!
  Het is niet zo als je lesbisch bent..je ook lesbische muziek mooi moet vinden!

 15. hoi ik ben monique, en ik ben bisexueel, ik weet dir al vanaf mijn 12e en ik ben nu 18 jaar.ik heb geen ervaring met vrouwen maar wil dat wel heel graag.alleen weet ik niet waar ik zou moeten zoeken??als iemand tips heeft??

  groetjes monique

 16. Ik was laatst (februari) bij het concert van anastacia.. met mijn vriendin..!
  En er waren bijna alleen maar homo’s en lesbische meisjes..!! wel leuk om te zien.. nouja verder waren er ook veel ouderen enzo maar je kunt natuurlijk ook niet aan de b uitenkant zien of die wel/niet homo zijn

 17. haha ik denk dat je gewoon wat namen wilt hebben of niet;
  KD Lang,Mathilde Santingh, pff hoe heten ze ook alweer, die meiden uit utrecht, Janis Ian, lekker zwoelllllllllllllll,
  enne ‘kweetutzonie 123, effe nadenkenhoor,
  ben het niet met bovenstaande schrijver eens,
  maar hey,,,, wi eben ik??

 18. Ben je pas een echte lesbo of homo als je van bepaalde muziek houdt ??
  Ik kan me voorstellen dat je lesbische artiesten bewonderd, maar je kunt toch ook van allerlei andere muziek houden.
  En wat vind je dan van Atomic Kitten, dat zijn mooie vrouwen. Hetero denk ik, maar wel echt mooi. Hun muziek is natuurlijk niet bijzonder.

 19. Tja…is eigenlijk een beetje onzin ja die lesbo muziek..
  Maar als je de standaard pot nu naar namen gaat vragen kom je meestal toch, melissa tegen, krezip, k’s choice en beth hart…
  Maarja zoals ik al zeg, t is allemaal niet mijn muziek…

 20. wat een onzin, lesbo-muziek. als jij bent wie je bent dan vind je toch ook leuk wat jij leuk vind. Ik weet dat er een cultuurtje is, maar daar moet je je nooit iets van aantrekken, ik bedoel ik ken zoveel lesbo’s (ben zelf een halve) die allemaal stuk voor stuk van hele verschillende muziek houden. Ik ken wel een Lesbo die ontzettend mooie muziek maakt, maar ook daarvan moet je houden: Frederique Spigt.

  @PMC – Beth Hart maakt geen Lesbo muziek aangezien het niet bestaat. Trouwens, dat is een tere snaar bij mij…do not touch Beth…

  heel veel lievz

  Hyper 8)

 21. volgens mij bestaat lesbische muziek niet…

  maar uit ervaring weet ik dat er veel lesbische vrouwen/meiden houden van de muziek van de zangeres Anouk… 😀 en zijn we 😉 ook altijd te vinden bij concerten van haar 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.