Ik vroeg me af… bi-sexualiteit..

… Sinds kort weet ik dat een meisje dat ik ken gevoel heeft voor mannen. D’r leven staat op de kop. Lijkt me knap lastig. Denk je dat je eruit bent dat je lesbisch bent. Heb je opeens gevoelens voor een man. Neem aan dat dit onder bi-sexualiteit valt.

Nu heb ik eigelijk nog nooit met een bi-sexuele vrouw gepraat over zoiets. Want zoals ik al zei, het lijkt me best wel lastig. Na een tijd met een mannelijke of vrouwelijke partner te zijn, denk ik dat je de vrouw of de man mist in je leven. Gevoelens die deel van je zijn, verstrengeld in elkaar. Je kan gevoel toch niet uitschakelen. Als je de liefde uitschakeld voor de een, is die ook weg voor de ander. (Zit ik me even logisch te beredeneren. Zal wel liggen aan de feromonen.)

Kan je dan wel 100% voor één partner gaan, wetend dat je eigelijk de andere sexe zal missen. Kiezen bi-sexuele vrouwen liever bi-sexuele partners omdat ze elkaar beter begrijpen?

Wat diepzinnig.. en dat voor 12 uur op zondag.

58 Replies to “Ik vroeg me af… bi-sexualiteit..”

 1. nou ik heb altijd gedacht dat ik bi was gewoon misschien omdat ik bang was ?

  never mind ik kwam er achter dat ik nooit verliefd ben geweest op een jongen en dat is best moeilijk te accepteren als je gelovig ben

  nog steeds wil ik me zelf over tuigen dat ik niet lesbisch ben maar dat laat me helemaal zien dat ik niet hetero-bi ben dat blijft voor mij lastig…..

 2. hallo allemaal,

  ik heb een probleem, en ik zit er echt vreselijk mee. Ik heb een vriendje, en hij is echt super leuk, en als ik bij hem ben, voel ik me helemaal mezelf!

  Maar soms denk ik dat ik op meisjes val, en waarom weet ik niet precies. Omdat ik ze soms bewonder ofzo, en omdat ik met meiden goed kan praten. En met jongens ligt dat anders. Maar soms komen de gedachten bij me op, dat ik ook op meiden zou kunnen vallen, en als ik daar aan denk, begin ik heel erg te piekeren of dat zo is, en dan voel ik me ook helemaal niet mezelf. En ook als ik een foto zie van 2 meisjes die zoenen, dan vind ik dat vies. En toch twijfel ik, van misschien is dat wel fijn? en mijn broer zei eens dat lesbiennes veel met jongens om gaan, en in die week zat ik ook veel bij jongens, dus begon ik weer heel erg te denken. Ik denk eigenlijk dat ik het niet ben, want ik wil later een gezin met een man en kinderen. Maar nu ben ik ook nog maar 16, dus dan zit je natuurlijk in de pubertijd en denk je daar wel over na. Maar ik denk er te vaak over na, en hoe vaker ik er over na denk, hoe meer ik ga denken dat ik het ben. Maar ik wil het niet zijn!

  Ik fantaseer ook wel eens om seks te hebben met een meisje, en dat lijkt me nog niet eens zo raar. Maar ik ben nooit echt verliefd geweest op een meisje. Alleen wel geintereseerd, want dan vond ik een meisje wel knap, en was ik wat jaloers, tenminste dat denk ik. En wou ik graag aandacht trekken, zodat zij mij ook leuk vond. Maar da gewoon als vriendinnen.

  Ik snap er niks van, ik wil graag van die gedachtens af, het is niks voor mij. Ik ben niet zo’n meisje, ik wil een jongen, maar waarom denk ik dat dan steeds? ben ik het dan, of niet!?

  HELP ME!

  1. Dag dames,

   Ik ben bi en kan het heel simpel uitleggen. Let wel, dit geldt voor mij en misschien meerdere met mij, maar er zullen mensen zijn die dit anders ervaren.

   Ik val op de persoon. Dit kan een man of vrouw zijn. Als ik bij een man ben, mis ik een vrouw niet. En omgekeerd geldt het zelfde.

   Als je een monogame relatie hebt, waarom zou je dan een ander (van welk geslacht dan ook) missen?

   Het is wel grappig om de verschillende relaties te vergelijken. Want natuurlijk is er verschil. Maar dat verschil was er tussen mijn 2 ex-vriendjes ook. Misschien wel evenveel als tussen een man en een vrouw.

   Is het zo een beetje duidelijk?

   1. Hoi Monique,

    Ik heb een vraag aan jou en hoop dat je deze voor mij kunt beantwoorden.

    Wat als je nooit eerder eroverna hebt gedacht dat je op vrouwen zou kunnen vallen omdat je altijd met mannen in relatie hebt gezeten, maar daar eigenlijk nooit in hebt gevonden wat ik zocht in een persoon. Maar dat je op 1 op andere dag een vrouw tegenkomt en in 1 opslag verliefd bent en zij in de relatie ook alles geeft wat je nodig hebt qua emotionele band en meer… Maar dat je geen seks wilt!!?? Wat denk jij dat dit kan zijn?? Je hebt verliefd en houdt van deze persoon, maar ergens voelt het dat je een lesbie bent… Maar hoe kan het dat je je toch zo verbonden kunt voelen met deze persoon en haar ook niet kwijtwilt en misselijk wordt bij de gedachte als ze met iemand anders zou zijn!!?

    Alvast bedankt voor reactie. Gr

  2. Goed bekijk ‘t es van deze kant…. Wees eerlijk tegen jezelf heb j ooit op Google gezocht naar lesbische vrouwen die seks hebben?
   Geloof me dat kan een hoop verklaren… Maar goed je bent nog 16 en er kunnen nog veel dingen gebeuren

 3. ik ben een meisje van 15, en helemaal zeker dat ik bi ben alleen sommige vriendinnen van me weten het , en vinden het ook niet erg. maar ik zou graag wel eens in contact willen komen met een bi meisje ;d

 4. Hoii,
  Ik vraag me af.. Ben ik hetero of bi? Ik heb op dit moment een vriend. Maar kijk toch wel naar meisjes. Ik ben 16 jaar is het dan te vroeg om dan al te weten wat je bent? Ik ben laatst in een cafe geweest voor homoseksuelen. Daar zag ik ook 2 meisjes zoenen. Daar kreeg ik kriebels van in mijn buik.
  Wil je in contact komen met mij? Zeg het dan even.
  Kusjes!

 5. Heejj Girls!!
  Ik ben Twannetta ik ben 19 jaar en ben opzoek naar een hete relatie met een meisje….Wil jij dat ook?
  Reageer dan…

  Kusjes,
  Twannetta

 6. Heyy.
  Ik ben een meisje nu 13 bijna 14.
  Ik heb vrienden die niet echt kikken op vrouwen die op vrouwen vallen.(bi/Lesbi)
  Dus ben ik bang te vertelle dat ik meer naar vrouwen dan mannen kijk.
  En als ik bijv. met me vriendin over jongens praat laat ik niet echt zien dat ik op jongens val.. Maar ik heb wel alleen jongens gehad.
  Sinds kort ken ik een meisje, Ze is zo mooi en leuk. Maar ik durf niks te zegge.
  Omdat ik niet zeker weet of ze ook wel op vrouwen valt.
  Wat moet ik doen ik praat er nooit over..
  Ik droom van haar en denk elke dag wel aan haar..
  Ze heeft men hart verovert.
  Zomaar ineens ze is men vriendin en ik wil haar niet kwijt maar dit kan ook niet zo.
  Moet ik met haar praten of met iemand anders?
  Ik weet het echt niet..
  Ik hoop dat iemand me kan helpen.

  Alvast Thankss.

 7. ik zoek al een tijdje iemand om mischien een relatie mee aan te gaan ben je rondt de 19 en wil een lueke spontane jongen die heb je hier laat een berichtje achter op deze site en wie weet spreken we elkaar eens.

 8. Ik weet nie meer wat ik moet doen
  ik ben al lang op zoek naar de juiste persoon maar weet nie goe of da nu meisjes of jongens zijn…
  ik ben 16 en wil graag iemand leuk ontmoeten…
  als iemand met we wil praten stuur dan maar een mail msn is kapot…

  Grtzz vertrietig iemand…

 9. ik zou zeggen ga op je gevoel afprobeer het anders kom je er nie acher en alsje het niet wil dan moet je het niet doen.
  maar dat is welrot iemand 8 jaar oudermaar ja wie weet voor je.

 10. Verward..

  Ik ben een meisje van 19 altijd naar jongens gekeken, vriendjes gehad…

  Totdat ik een tijdje geleden een leuke meid tegenkwam… Ik werk daar nu sinds kort en sinds de 1ste dag voel ik me echt heel erg aangetrokken tot haar ze is lesbisch…
  ze is 8 jaar ouder dan mij.
  Het klikt goed(als vrienden) Voel me enorm gespannen als we samen praten(we staan ook erg dicht bij elkaar, met onze gezichten en heb dan ook zoites van ik wil meer)
  Nu ik steeds meer over de situatie nadenk
  valt het me steeds meer op dat ik nar vrouwen kijk en me al eerder tot iemand aangetrokken voel

  Mijn ouders waren 12 jaar getrouwd en toen zijn mn ouders uit elkaar gegaan want mn moeder had ineens een vriendin en
  Zit nu al een tijdje met de vraag ben ik BI

  ik heb volgende week een afspraakje met haar(als vrienden) Het idee alleen al maakt me nu al heel erg zenuwachtig

  Heb al wel aan een paar vrienden verteld dat ik er achter gekomen ben ik dat ik miss ook op vrouwen val(Ik blijf zowiezo bij de mannen!) Zij reageerde verders goed

  Kan iemand mij advies geven wat ik moet doen???

 11. Hallo,

  Ik ben pas 17 geworden, maar zover ik weet ben ik voor m’n gevoel altijd al bi geweest,
  Ik ben het later pas echt gaan merken op de middelbare school enzo..
  Als ik gewoon met vriendinnen in de stad zit, en ik zie een meisje lopen die er goed uit ziet (bijvoorbeeld) denk ik echt : O.o ..jij bent echt lekker !! ofzo..
  Maar dat zeg ik dan weer niet tegen me vriendinnen die erbij zitten..

  Ik heb wel een paar keer met een meisje gezoent, en dat weten de meeste vriendinnen van mij ook, dat vinden ze niet erg want zelf hebben ze het ook wel is gedaan , dat is tegenwoordig normaal.
  Maar ik heb ook echt gevoelens voor meisjes, en als ik verliefd ben op meisjes is het gevoel veel heftiger dan dat ik bij jongens heb…
  Ik voel me dan ook echt 10x anders dan dat ik bij jongens heb,
  Ik heb wel voor sommige jongens een zwak.. maar als ik dan weer een tijdje met ze chill en afspreek dan boeit het me eigelijk niet meer,

  Bij jongens heb ik zgmaar altijd dit gehad :
  Ik vind het leuk om ze te krijgen, maar als ik heb eeenmaal heb , dan hoef ik het niet meer

  Dat is toch raar?????????

  Ik weet niet of ik nou lesbie ben of gewoon bi..
  Omdat ik veel liever iets met een meisje zou willen, maar ik ben bang om het te zeggen tegen me familie etc, vanwege de vaage reacties misschien..

  zou iemand hier misschien op willen reageren

  xx

 12. wat kan je doen als je lesbi bent maar in contact wil komen met vrouwen en niet via een gay party of dating site gewoon hoe moet je dat aan pakken??

 13. Hee!
  Ik ben een meisje van 15 die bi is, en gewoon leuke personen zoekt om mee te praten:d
  Maakt niet echt uit wat voor leeftijd!

  Kuss

 14. Volgens mij kan je nooit alleen maar van één geslacht houden denk maar bijvoorbeeld aan kinderen.????? hoezo dat???? mijn vriendin hebben ook plannen voor uitbreiding waarom zou dat niet kunnen??????

 15. Haaj !

  ik ben denise een meisje van 17 jaar.
  Eigenlijk zit ik met een hele belangrijke vraag.

  Ik weet van me zelf al heel lang dat ik Bi ben, maar ik weet niet zeker of ik nou Bi ben of lesbisch.

  Als ik seks heb met een jongen, kan ik er niet echt van genieten, terwijl als ik het met een meisje doe, er veel meer van geniet.

  maar toch zijn er wel jongens waarvan ik denk van DAMN ! URE SO DAMN hot 😛

  Hoe kan ik er het beste achter komen ?

  Groeten denise

 16. Hee:)

  Ik ben 15 en woon in zeeland. ik ben Bi en
  ik zoek een leuk meisje. Liever niet ouder dan 20. Zou vooral leuk zijn als je ook in zeeland woont, of als je wellis hier op vakenatie komt ofso. wil je meer weten voeg me dan maar toe.

  XxX tot snel:)

 17. Hoi LOVERELIGION,

  Dat je een meisje hebt leuk gevonden maakt je nog lang geen lesbie.
  Ieder mens heeft vrouwelijke en mannelijke trekjes en hormonen. Als vrouw hebben we meer vrouwelijke hormonen, maar er ontbreken absoluut geen mannelijke hormonen.
  Dus dat wij soms ook naar een vrouw kijken en er misschien kriebels van krijgen kan een onbewust gevoel van ons zijn.
  Zit er maar verder niet mee. En als je er echt behoefte aan hebt om met een meisje te zoenen ofzo, stel het niet uit. Proberen kan geen kwaad toch?

  Groetjes,

  Denise

 18. Hey Iedereen,

  Ik zie vaak jonge meiden die heel sterk aan zich twijfelen. Zijn zij zich ervan bewust dat dit een logisch verschijnsel is in de puberteit?
  In de puberteit ga je aan jezelf twijfelen. Aan je uiterlijk, aan je glimlach en zelfs aan je geaardheid.
  Je ziet leuke meiden en leuke jongens… Stiekem vind je ze beide leuk, maar je weet dat het logisch is om als meisje op een jongen te vallen. Daarom ga je sterker twijfelen, of jij wel deugt en of je nog wel tot de categorie HETERO hoort.
  Twijfel niet aan jezelf. In je puberteit ben je het veiligst door te zeggen dat je bi bent. Dan kan je met meiden uitgaan en met jongens. Zo heb je na je puberteit allebei ervaren en kan je een duidelijke keus maken voor het vervolg.
  Dus ga jezelf niet vastleggen als, homo of hetero. Wees gewoon bi en haal uit het leven wat er uit te halen valt.

  Groetjes,

  Denise

 19. ey,

  ik ben al een tijdje in de war. Ben verliefd geweest op veel jongens maar 1 keer op een vrouw (ze was lesbische) maakt dit mij nu bi? Ik wil het leifst met een man trouwens enz. Zou iemand hier een reactie op kunnen geven?

  groetjes

 20. ik zit met een probleem, ik zit hier al weken over te piekeren en ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben een meisje en ben nog niet zeker op wat ik val, ik ben verlieft geworden op een meisje uit me klas een tijd geleden. terwijl ik normaal nooit zo snel verlieft word had zij toch iets speciaals. Zij is een gewone vriendin geworden waar ik nog steeds iets voor voelde. Ik wist dat het niets kon worden en had me erbij neergelegt(met nog wel een beetje verliefdheidsgevoelens) dat gevoel is ook weg door bepaalde dingen die zijn gebeurt…

  maar nu is het punt dus, dat ik het vermoeden had dat ze me zus leuk vond,ik heb ernaar gevraagd en dat blijkt dus ook waar te zijn. Daar baal ik echt vet van want ze hebben elkaar via mij ontmoet! Nu ben ik er dus ook achtergekomen dat het wederzijds is.

  Maar het echte probleem is dus dat ik niet weet wat ik nu moet het gaat heel slecht tussen haar en mij we spreken elkaar niet meer, en als we elkaar spreken gaat het over me zus over haar over mij en over acceptatie.Ze vind dat ik het maar moet accepteren hoe moeilijk dat ook is.En dat we anders geen vriendinnen kunnen zijn ofzo.

  (het lastige is dat ik dat heel moeilijk kan om gewoon met haar om te gaan denk maar aan gewoon afspreken bij mij?? dan zit me zus er ook bij) en andersom als ze bij ons thuiskomt voor me zus waar ik dan bijzit

  ik voel me gewoon kut en ik weet niet wat ik moet doen
  stel ik me nu aan? heeft iemand tips of iets waarmee ik het kan accepteren (het accepteren gaat me slecht af, als ze over me zus begint word ik misselijk)

 21. Hallo lieve mensen,
  Ik vraag me af of iemand mijn gevoel herkent bij zichzelf of enig verduidelijking kan geven over wat ik voel;
  Ik ben een meisje van 16 jaar en vraag me af of ik hetero bi of lesbisch ben. Ik probeer wel eens een beeld te vormen van mijn perfecte partner. Dan denk ik toch als eerst aan een lieve, sociale en mooie vrouw. Met haar zie ik mezelf knuffelen op bed en hand in hand lopen. De vrouw in mijn hoofd spreekt mij in het echt ook wel aan. Ook ken ik een aantal lesbische stellen. Als 1van hen mij aan spreekt word ik ook zenuwachtig.
  Soms ben ik in een café’tje en er is daar dan bv een jongen die met me flirt, laat weten dat hij me leuk vindt dat krijg ik een soort van kriebels in mijn buik. ( het rare is dat ik dan tegen mezelf zeg; riek je moet naar meisjes kijken. ) ik vraag me nu af of mijn liefde uitgaat naar een man of vrouw of misschien naar man / vrouw. Zou er iemand zijn die reageren kan op mijn berichtje.

  Liefs, Rieke

 22. Tja, ik ben een man van 38 jaar! Gelukkig al 10 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw. Komt ze van de week, na het overlijden van haar vader, met het verhaal dat ze denkt al jaren gevoelens te hebben voor vrouwen. Ze wil mij, en ons gezin niet kwijt of op het spel zetten, maar wil wel graag uitvinden wat het is om met een vrouw te zijn. Ik ben 100% hetro, en ben bang haar te verliezen terwijl ze zelf ook niet weet of dit het dan is. Is er iemand met tips of ervaring in zo’n situatie. We hebben bedacht om een bi vrouw eens uit te nodigen maar zijn beide bang voor de uitkomst of het gevolg hiervan……….

 23. ik ben bi, en ook getrouwd met een man
  hoewel ik heel gelukkig met hem ben, mis ik toch iets……..heel vreemd
  gevoelens zijn ook heel moeilijk te verklaren

  groetjes
  brianna

 24. hai allemaal
  kben 19 jaar oud weet sinds 3 jaar terug dat ik ook op meiden val..vind nu dus ook een meid heel erg leuk , waarschijnlijk wel meer dan gewoon leuk.
  het probleem is. zij heeft nognooit op deze wijze/manier contact gehad met een andere meid. ze is hetero en heeft een vriend gehad 2,5 jaar. is nu dus sinds een 2 weken uit.
  ze zit met gemengde gevoelens zegt ze, en ze weet niet goed wat ze ermee aanmoet, ik heb haar verteld dat ze specialer is voor mij dan een ander meisje. dit kwam even onverwachts en hier moest ze aan wennen zij ze omdat ze dit nog niet eerder meegemaakt had. ze staat er verder wel voor open.
  en ze zegt nooit nooit, want ze is bereid dingen in het leven te proberen (she told me so) dus de vraag is nu…wat moet ik in godsnaam doen dit meisje voor me te winnen haha, ik denk dat ik dr de ruimte en tijd voorlopig moet geven om na te denken, niet?
  groetjes

 25. Heb sinds kort gevoelens voor een vrouw dat is ook helemaal nieuw voor mij weet ook zeker dat ik op mannen val.zei is zelf lesbisch.ben ik bi?
  weet niet wat ik moet voelen en wat ik moet doen..vind het allemaal best erg.
  iemand tips ?

 26. Ik ben een vrouw en zover ik weet alleen verliefd geweest op mannen, maar seksueel voel ik me niet aangetrokken tot mannen. Ik voel me wel seksueel aangetrokken tot vrouwen. Maar ik ben nog nooit verliefd geweest op een vrouw. Zijn er mensen die dit ook hebben. Ik kan namelijk nergens informatie hierover vinden.

 27. Heej,, Ik ben ook bi. Ik vindt deze site vet leuk. Jullie weten allemaal hoe het voelt om bi te zijn, op die dating sites meestal niet. Ohhja ik ben 13 bijna 14 en zoek iemand die ouder is tussen de 14 en de 18 ongeveer. Man of vrouw maakt niet uit. Als het maar klikt.

 28. Bi ? TJA tís me wat….hou op schei uit, in de mallemolen van het leven….kom je leuke boys and girls tegen…..whaah cool zeggen sommige vrinden dan, lekker toch ?? vooral als je vrijgezel bent …zoals ik nu??
  maajaah in deze fase van mn leven settelen leeftijdsgenoten zich. anderen hebben al tijdenlang een relatie, weer anderen, gaan trouwen, een huis kopen, krijgen kinderen, zitten op zaterdag avond te pruttelen op de bank…..en als ik dan als (sinds vandaag 32 jarige) zo af en toe op de dansvloer van een danscafeetje sta te euhm..laat ik het “bewegen”noemen….ooh jee dan sta je stil bij je leeftijd……omdat de anderen er zo jong uitzien…….en vorig jaar nog vroeg iemand bij de ingang of ik al wel 21 was geweest…(4-you)…..misschien was ie ook wel aan een nieuwe bril toe, like me!!

  maajaaahh mischien is het gewoon een kwestie van niet over nadenken…en kom ik ervanzelf wel 8ter of ik me gezien een relatie beter kan “aarden” met een boy or een girl.
  Maar Rosalie zo zie je maar weer dat er dingen op je log staan die t van der bi bezighouden. was het nog leuk in de geus zaterdag?

  good luck with the log and your love
  see yah t

 29. Ik was sinds mn 15 al n beetje bi maar dat had ik zelf niet door is dat erg?
  En sinds kort ben ik er echt voor uit gekomen en ben ik lesbi.

  En Ik kom niet echt ver want weet niet echt hoe ik ermee in contact kan komen!!!

  TIPS zijn welkom

 30. Ik ben 15 haast 16,
  ik heb altijd jongens gehad nu nog steeds..
  toch ben ik een paar keer echt verlieft geworden op meisjes,
  en dan begin je jezelf toch echt af te vragen van wat wil ik. Maar ja ik kan niet zonder jongens maar ik kan ook niet verliefde gevoelens negeren. Dus was geen moeilijke keuze, ik val gewoon op beide. Ik vind wel best zo, ik val namelijk op bepaalde personen meisje/jongen. Ik vind dat steeds meer dingen kunnen

  gr van halfbloedje

 31. als bi zijnde kan ik verliefd worden op mannen en vrouwen, maar het echte houden van voel ik het meeste bij een vrouw. uiteindelijk zou ik mijn leven met een vrouw willen delen. En of ze nou per se bi moet zijn?? tja kweenie! ik denk haast van wel wat begrip van mijn gevoelens betreft.
  Rosalie leuk dat je weer eens hebt geschreven. ik kijk regelmatig op je log. groetjes , don’t worry BI happy !

 32. ha die rosalie, ik ken je al een poosje maar je hebt me nooit verteld over je log, hij is harstikke gaaf. lesbo zijn was mijn eerste comming out en bi zijn de tweede. ik vind het nog steeds wel ingewikkeld hoor. ik val in principe op vrouwen maar af en toe dat extraatje van de man?hoelalaa?? in een relatie ben ik monogaam maar ik ben al drie jaar vrijgezel dus kan ik kiezen wat ik wil. maar ik ben verlegen wat flirten betrefd dus het is rustig wat betrefd onderbroekenlol, hahaha, hey ik hoop dat het goed gaat met jou en I vele groetjes en blijf a.u.b. schrijven op je log want je doet het erg grappig, echt op jouw unieke rosalie manier, leuk, doei doei, groetjes en tot kijk, BIscheiden meid.

 33. waarom is het eigenlijk zo nodig dat we onszelf benoemen als hetero, lesbisch of bi?
  maakt het dan echt wat uit naar wie je voorkeur op het moment gaat? Als je stapelgek bent op iemand dan vind ik dat mooi genoeg. Of je aan 1 iemand genoeg hebt lijkt me niet geslachtafhankelijk. In het begin toen ik erachter kwam dat ik op een vrouw verliefd was, en niet zo’n beetje ook, schrok ik me rot. Toen gaf het een tijdje houvast om te gaan accepteren dat ik lesbisch zou zijn. Vooral mijn ouders weten liever op die manier waar ze aan toe zijn (?!) Nu zeg ik liever dat ik lesbische gevoelens ken, ik val absoluut op vrouwen. Maar wanneer ik toch op een man verliefd word dan ga ik mezelf niet in een volgende id-crisis gooien!
  Van mij mogen de wij-biseksuelen of de wij-lesbienes gewoon veranderen in een oprecht wij-vrouwen gevoel.

 34. ik ben er sinds een half jaatr achter dat ik bi ben en als ik iets zou willen proberen met een vrouw zou mijn vriend dat toe staan.
  ik ben verder zelf trouw en monogaam dus zal het eenmalig zijn.
  zou ik dan de behoefte hebben om met vrouwen verder te gaan dan verbreek ik de relatie maar mijn vriend betekend veel en heeft me altijd gesteund.
  zou graag willen weten hoe het zou zijn met een vrouw, voor 1 keer…

 35. ik val sinds een half jaar ook op vrouwen maar weet niet was ik mis doordat ik een vriend heb en hem trouw blijf.
  nou ben ik niet super aantrekkelijk dus zal ik ook niet snel een vrouw voor me winnen, maar mijn vriend laat me vrij.
  als ik 1 keer de kans zou krijgen om te weten wat het is dan doe ik het maar zou er geen gewoonte van maken en als ik wel iets mis verbreek ik de relatie om niet meer kapot te maken dan me lief is.

 36. Hallo allemaal,
  Prima deze site.. leuk dat er ook iets geroepen wordt over bi. Heb zelf een tijd gedacht (rond mn 15e) lesbiënne te zijn, toen weer een tijd ‘geroepen’ hetero te zijn, en eigenlijk voel ik me alleen maar thuis bij ‘bi’. Mannen én vrouwen, dus.. Wel heel lastig. Erg lang getwijfeld wat ik nou ben.. en daar word je knetter gestoord van!
  En het ervoor uitkomen?!?! Daar ben ik nog maar heel voorzichtig mee aan het beginnen (ben 23)…
  Inderdaad vanwege onbegrip (volgens mij weten mijn ouders niet eens waar ik het over heb als ik ‘bi’ zeg), het eeuwige twee walletjes-verhaal..
  Doe mijn best!
  Merel

 37. hoi hoi, dit jaar wordt ik 16 en kweet ong al een jaar of 5 dat ik bi ben
  zoals hier eerder al gezegd , mensen die bi zijn kunnen echt wel monogaam zijn! ik val ook niet op geslachten maar op de persoonlijkheden,
  en is die nu man of vrouw, maakt nie uit.. als het maar klikt 😉

  grtz

 38. Ik ben 15 jaar en weet sinds 1 jaar dat ik bi ben.
  Ja het is idd soms heel lastig.
  Denk je eindelijk eruit te zijn wat je bent en dan voel je toch weer op een man.
  Toch is er mee te leven hoor.
  Het heeft ook wel iets spannents soms.
  Ik weet nooit echt wat ik voor iemand ga voelen of gericht op wie ik zo ongeveer zal vallen.
  En volgens mij maakt het niks uit wat iemand is zolang je maar van die geen houd

 39. Hey ik ben Jenni, 19 jaar oud, en ik val voor de persoonlijkheid! Dus het maakt niet uit of je nou een man of een vrouw bent, als ik me aangetrokken voel tot die persoonlijkheid, In de maatschappij noemen ze dit dus bisexueel, maar ik maak er niet zo’n big deal van, want mensen hebben overal een mening over (zelfs ik) maar als je iemand geen oprechte kans hebt gegeven om dat je iemand beoordeelt om zijn stijl, haircut, accent, huidskleur zonder dat je ooit met deze persoon hebt gesproken vind ik dat toch wat bekrompen, we leven maar in 1 wereld dus waren maken we het dan zo moeilijk voor elkaar?
  en kom op zeg zonder die ‘rare’ tiepes; voor sommige zijn dat homoseksuelen voor anderen zijn dat wicca’s en voor weer anderen zijn dat weer nudisten etc.
  zou het toch ook een beetje saai worden, vind ik van wel. En ben ik het met iets niet eens?
  Best, kun je daar lekker met die persoon over discusseren zolang het een discussie blijft. Want een discussie/debat is ook wel eens lekker op zijn tijd toch?

  Groetjes Jennifer

 40. Meestal leg ik mijn geaardheid maar uit als het houden van een mens. Soms is dat een man, soms een vrouw. Wanneer ik van een mens houd heb ik geen behoefte aan een ander, ook niet aan het andere geslacht. Monogamie heeft m.i. ook weinig te maken met een seksuele geaardheid.

  Het irriteert me echter wel dat men bi-seksualiteit vaak uitlegt als het ‘ van 2 walletjes eten’. Vandaar dat ik die term doorgaans ook niet gebruik.

 41. Zoals iedereen weet is er een duidelijk verschil tussen lust en liefde. Iemand kan dus op sexgebied bi zijn (omdat deze verder kijkt dan alleen het geslacht en het gewoon prettig vindt om een ander te verwennen) en iemand kan van beide geslachten houden. Ik zelf woon met zowel man als vrouw en samen hebben wij 1 kind. Ik hou zowel van hem als van haar, niet zozeer om het geslacht maar om de persoon zelf. Kunnen leven met twee mensen als partners is heel wat anders dan het hebben van sex met beide geslachten.

 42. Tja..Rebelyell..eigenlijk wel een mooie gedachte…zou willen dat ik zelf ook zo kon denken 🙂 Het zou in ieder geval de keuze uitgebreider maken. 😀
  Maar helaas..ben 100% lesbisch 8)
  Toch lijkt het me niet altijd even makkelijk om bi te zijn, veel mensen denken snel dat men gewoon van twee walletjes wil eten.

 43. Ik denk dat er verschillende bi’s zijn. Ik ben bi omdat ik op mannen of vrouwen val. Het gaat me om het karakter, niet perse of ze nou man of vrouw zijn. Dus dan vind ik het ook onlogisch om te denken dat als ik met een man een relatie zou hebben, ik een relatie met een vrouw zou missen.
  Nee, voor mij is het óf de ene, óf de ander… ik zou niet weten waarom ik in één relatie iets zou moeten missen?

 44. Ik ben bi – seksueel en ik heb tot nu toe alleen maar relaties gehad met andere bi – seksuele. Idd omdat we elkaar beter begrijpen.

  Ik denk dat het onzin is wanneer mensen zeggen dat bi – seksuele niet monogaam kunnen zijn. Dat kunnen wij echt wel.

  Ik heb nog nooit een relatie gehad met een vrouw maar wat ik altijd afspreek met mijn vriendjes is:
  Hij mag met mannen, ik met vrouwen. Maar hij niet met vrouwen en ik niet met mannen.
  Dat werkt meestal heel erg goed klinkt miss krom maar werkt wel 😉

 45. Omg het eerste stukje komt me zoo bekend voor 😕
  Eerst dacht ik dat k alleen voor de meiden ging, maar nu twijfel ik geregeld. Das echt lastig, heb je net je hele vriendenkring verteld dat je lesbo bent…ben je van 2 kanten 😕 moeilijk is t wel…ik ben er nog niet uit in ieder geval 😉
  xxx

 46. Ik val ook op mannen en vrouwen…heb een hele tijd een relatie gehad met een vrouw…zal niet zeggen dat ik niet naar mannen gekeken heb 8) .maar zolang mijn relatie goed was…was ik daar niet mee bezig… Nu de relatie uit is, vraag ik me wel af…een man of een vrouw??? 😉

 47. tja blijft moeilijk he?? maar je zal maar jaren getrouwd zijn met een man en er achter komen dat je eigenlijk toch meer op vrouwen valt… 😕 bi-mensen worden verliefd op een persoon..of die mannelijk of vrouwelijk is….maakt dan niet uit. denk ik… 😕

 48. ik kan ook verliefd worden op mannen..het is niet zo dat iedereen die bi is in een relatie “iets” van een ander geslacht mist.
  Ik heb nu al eeuwen een vrouw en mis mannen niet. .ben door die relatie ook meer met een “lesbische ” blik gaan kijken denk ik..kijk niet naar mannen omdat ik nu zo aan dit vrouwenleven gewend ben..

 49. Tja…heb hier vaak over nagedacht en weet het eigenlijk ook niet zo..
  Ik weet voor mezelf dat ik 100% lesbisch ben en nooit verliefd zou worden op een man, maar kan me wel voorstellen dat andere mensen erover twijfelen..Tja bi is er niet voor niks he?!
  XJ

 50. Volgens mij kan je nooit alleen maar van één geslacht houden denk maar bijvoorbeeld aan kinderen. Sex met één geslacht daar geloof ik wel heilig in 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.