Ik vertelde het tegen….

het meisje waar ik verliefd op was. Het was echt mega stom hoe het ging. Mijn broertje was verliefd op haar geworden (zucht) en ze kregen wat met elkaar… dus het moest er bij mij gewoon ff uit. Gelukkig zei ze dat ze het stiekem toch al wel wist en dat het niet erg was. Maar dat we gewoon als vriendinnen met elkaar om moesten gaan. Ben wel blij dat het een positieve reactie was. Had niet geweten hoe ik tegenover de coming-out zou hebben gekeken als ik een slechte reactie zou hebben gehad.

Tegen wie vertelde jij het de eerste keer?

112 Replies to “Ik vertelde het tegen….”

  1. Hey! Ik heb precies hetzelfde.

   Mijn beste vriendin is lesbisch en ik vind haar al heel lang leuk, anderhalve week geleden heb ik het toch tegen haar verteld. En ze reageerde heel normaal. Ik was bang dat ik de vriendschap zou verpesten, maar we zijn nu alleen maar dichter bij elkaar gekomen. Mijn andere twee beste vriendinnen zeiden dat de beste vriendin die ik leuk vind, mij ook leuk vindt.

   Groetjes, 14-jarig meisje πŸ™‚

   1. Als ik jou was zou ik het vertellen aan haar als je er klaar voor bent, maar als je het niet wilt vertellen is dat ook geen probleem.
   2. Praat er met iemand anders over, zoals je ouders of een andere vriend of vriendin die je heel goed vertrouwt.
   3. Schrijf je gevoelens op in een boekje en ga na wat er zo leuk is aan je beste vriendin, dit heeft bij mij geholpen om een beeld te krijgen hoe ze reageert als je het haar vertelt.
   4. Probeer het te accepteren.
   5. Als je het aan haar vertelt en ze wordt boos, dat is natuurlijk heel erg vervelend, maar weet dat er altijd mensen zijn die het wel accepteren. Je bent goed zoals je bent.

 1. Hoi,
  Ik ben 13 en het ging zo
  Ik vertelde tegen mijn beste vriendin dat ik lesbisch ben en dat vond zij prima. Na een paar dagen zei ze dat ze niet meer wist hoe ze naar me moest kijken. Ik begreep wat ze bedoelde, want ik had dat ook een tijd gehad. Ik zei haar dat ik verliefd op haar was en we kregen verkering!
  Tegenwoordig is het weer uit, maar we zijn nog steeds vrienden en we hebben een paar maanden verkering gehad.
  XXX A Girl

 2. Hoi, ik ben Vera, ik ben 19 jaar en weet al een hele tijd dat ik bi-seksueel ben. Na 2 relaties met een meisje en nog geen met een jongen, denk dat ik dat toch meer naar het lesbische neig. Zelf vind ik vrouwen ook veel aantrekkelijker. Ik kwam er eigenlijk al vrij snel achter. Toen ik op de basisschool zat werd ik al verliefd op een meisje. Ik heb het haar toen wel verteld, maar ze ging er goed mee om. Er is verder niks van gekomen. Toen ik in de 3e zat van de middelbare school heb ik op mijn 14e een relatie gehad met een meisje. Smoorverliefd. Iedereen weet het van mij en ik heb nog niemand meegemaakt die het als iets slechts ziet of iets om te vermijden. De enige persoon die het nog niet weet is mijn moeder, wat mede door vroeger komt. Alleen voor haar reactie ben ik nog steeds bang. Maar als je vrienden goede vrienden zijn en je familie een goede familie dan zullen ze het altijd accepteren!

  Veel liefs en succes, Vera

 3. Nou, Ik zit in nog in mijn fase denk ik, haha πŸ˜€
  Ik ben 13 jaar, en ik vermoed dat ik lesbisch ben…
  Ik ben nog nooit echt verliefd geweest maar ik kijk naar meisjes, en wanneer een jongen me kuste voelde ik niks van gevoelens of zo…
  Mijn beste vriendin weet het. En het voelt raar om het haar te vertellen… Ik heb een beetje gevoelens voor haar, maar niet bepaald echt verliefd…
  Ik heb het gevoel dat mijn ouders het beginnen merken… Weten jullie het? Ik voel me nu namelijk niet zo geweldig met al die emoties…
  Alvast bedankt!

 4. hyee,
  Ik ben een meisjes van 14jaar (bijna 15;D). ik weet dat ik meer aan meisjes denk dan aan jongens. Ik voel me veiliger als ik bij een meisje ben. Ze zijn ook veel liever en zachter!Maar ik weet niet of ik nu echt lesbisch ben.. ? Het begon eigenlijk allemaal toen ik ging fitness. Dicht in de beurt van mijn huis was er een fitness die uitgebaat werd door 2vrouwen. Ik dacht dat het zussen of vriendinnen waren tot mijn moeder me vertelde dat ze een koppel waren.. Geschrokken was ik niet omdat ik wel meer mensen ken die een relatie hebben gehad (hebben) met meisjes. Maar toen ik voor de eerste keer ging fitnessen was de uitbatster zo lief tegen mij.. en alles wat zij zei klonk zo rooskleuring.. maar ja.. Ze was ook zo mooi.. alleen een beetje ouder dan mij.. ik ben zo jaloers op alle mensen die er gewoon voor uitkomen! Ik ben zo bang voor de reactie van mijn ouders, mijn vrienden.. pff help mij?

  xx T.

 5. Hallo,

  Ik heb net een relatie van 6 jaar achter de rug met een jonge.. ik wist dat ik ook gevoelens voor meisjes had. maar nu heb ik aleen maar gevoelens voor meisjes/vrouwen komt dat doordat ik nu jongens zat ben omdat ik zolang een jongen heb gehad of ben ik lesbisch?

  ik weet het allemaal niet meer..

  please help

  Groetjes
  Miss C

 6. Hoi allemaal,
  ik ben 21 en ik weet niet of ik lesbisch ben. Misschien… Ik heb wel 2 relaties met een jongen gehad maar dat liet ik echt niet langer vol dan een maand. De reden is dat ik merkte dat ze gewoon echt niet aardig waren. Maar eigenlijk heb ik ook nooit van ze gehouden (lesbisch of aromantisch?).
  Ik heb wel soms wat voor vrouwen gevoeld, maar ik wist het niet zeker (kan heel misschien ook gewoon weleens voor de verandering een verlangen zijn van hetero, misschien heeft iedereen wel eens zo’n verlangen). Ik zat in een leeftijdsperiode waarbij er misschien een kans zou zijn dat het over zou gaan. Maar nu zijn die gevoelens er nog. Ik weet het echt even niet meer. Soms heb ik wel eens een verlangen een vrouw die heel lief, zachtaardig en mooi is te knuffelen / zoenen enzo en dicht naast haar te liggen (maar ik val niet op een vrouw met kort haar en een uiterlijk van een jongen). Dit is gewoon heel moeilijk. Ben ik lesbisch of niet???

  1. Het zou kunnen dat je lesbisch bent of biseksueel. Maar bijvoorbeeld zoals ik, zijn er niet alleen maar vrouwen die lesbisch zijn en er dan meteen uit zien als een jongen. Zelf ben ik echt een meisje-meisje. Dus dat varieert heel erg. Als je een meisje-jongen ziet dat is het wel snel duidelijk dat ze op meisjes vallen, bij mij dan weer niet, maar er zijn ook veel vrouwen die gewoon net zo vrouwelijk zijn als iedere andere vrouw en ook lesbisch zijn!

 7. ik denk dat ik verliefd op mijn gym lerares
  ben.

  ik heb altijd zin om op woensdag te gymen want dan is zij er en ik droom vaak over haar.

  Maar ik weet nu niet of ik echt lesbich ben want ik vind jongens ook leuk

 8. Ik weet eigenlijk al vanaf mijn 6/7e levensjaar dat ik meisjes toen al leuker vond als jongens.. Natuurlijk is dat wel heel vroeg maar ik ben overal vroeg bij geweest. Ik kwam er eigenlijk achter doordat je bv. verliefd werd op de juffrouw of dat je allemaal kriebels kreeg zodra je beste vriendinnetje en jij iets samen gingen doen, natuurlijk heb ik in mijn puberjaren ook vaker nog wel eens getwijfeld omdat ik sommige jongens wel leuk vond maar verder als dat kwam het eigenlijk niet, ook moet ik toegeven 2 relaties met jongens gehad te hebben maar uiteindelijk werd ik nog altijd meer verliefd op meisjes in mijn buurt en voelde niet dezelfde zenuwen bij jongens als bij meisjes.. Ook de seks vond ik totaal niks aan en had voor mijn gevoel echt de vraag waarom vrouwen seks met mannen zo lekker vonden? Ik had er niet echt super veel gevoel bij en klaar ben ik nog nooit gekomen bij een man.. Heel lang heb ik gezegd dat ik bi was maar uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt! Diep van binnen weetje wel naar wel geslacht je liever en vaker kijkt, natuurlijk zijn er ook fases en dan ga je twijfelen maar uiteindelijk ga je toch een keuze maken welk geslacht je liever de rest van je leven mee zou willen delen en je merkt aan hevigheid van je verliefd zijn of je lesbisch bent, bi of hetero.. Ik heb gewoon nog nooit zoveel gevoelens gehad voor bv. een jongen of maar héél tijdelijk en was er zo ook weer overheen. Je kan het merken door na te gaan waar je het liefst naar kijkt en of je kriebels krijgt en je kijkt naar bv. 2 meisjes die elkaar zoenen. Ik ben gelukkig nu al 8 jaar ”out” en iedereen reageerde heel erg fijn en begripvol er op en schaam me er totaal niet meer voor πŸ™‚ ook de seks met vrouwen bleek achteraf echt 100x beter gewoon! Haha πŸ˜‰

  Hopelijk helpt dit een beetje!
  Anders kun je me altijd een berichtje sturen voor nog meer vragen.. Ik help graag πŸ™‚

  Gr. Iris (19)

 9. Die eerste reactie hier vind ik maar raar!
  Ik vertelde ook als eerst tegen het meisje op wie ik verliefd was!
  ‘t Was niet wederzijds.. Maar ze reageerde echt positief! πŸ™‚

 10. Hey!!

  Ik heb het nog aan niemand durven vertellen..
  mijn moeder heeft alleen een vermoeden maar ik zeg tegen haar dat er niks van waar is..
  ik ben verliefd op een meisje uit mijn klas maar ik weet niet of zij hetzelfde voor mij voelt al is ze een goede vriendin van me en heeft ze al wel tegen mij gezegt dat ze op meisjes valt..
  Maar niet specjefiek dat ze mij bedoelde..
  Kunnen jullie mij helpen ik hoor het graag zet gewoon een reactie op deze weblog en zet er bij dat je berichtje voor mij bedoeld is ik zou dat erg fijn vinden πŸ˜€

  xx.

 11. hahahaha ja ik herriner me hem wel maar
  iedereen wist het al vantevoren voordat ik het zeg maar zelf wist >< dat was zn beetje mijn coming out hahaha lol πŸ™‚

 12. Oja, was vergeten te zeggen tegen wie ik het verteld heb. Ik durf het tegen mijn ouders nog niet. Een vriendin en me zus weten het. Alleen mijn zus is ook bi en me ouder accepteren het ook, dus dan zullen ze het van mij ook niet vreemd vinden maar toch is het moeilijk om te vertellen! Aan meer vrienden durf ik niet omdat hun ook weleens van die grapjes maken over lesbisch dat ze die echt erg vinden.. en als ik erbij zit schaam ik me of ik voel dat ik rood word, echt erg..

 13. Hee,
  Ik ben pas 17 en vind al bijna anderhalf jaar een meisje leuk die in mijn klas zat, want ik ben nu geslaagd voor vmbo en ga dan naar een ander school dus zit niet meer bij haar in de klas! Ik begon haar echt leuk te vinden toen we met school in Juni 2008 naar Walibi gingen. We praatte altijd al vaak op msn en in Juli 2008 had ik met spanningen haar verteld op msn dat ik haar leuk vind. Ze accepteerde het en zei dat ik er niks aankon doen, alleen zij vond mij niet leuk..En dat was wel schrikken, dagen daarna ging ik 2 weken naar Kroatië en ik miste haar kei erg. En nu ik naar een andere school ga en als ik haar elke dag niet spreek dan mis ik haar steeds meer, ik denk ook elke dag aan haar.. Zij heeft ook een vriend..En ze valt denk niet op meisjes.., alleen ik blijf haar leuk vinden het houd echt niet op! En ben er soms ook verdrietig om omdat ik haar niet meer zovaak zie nu we niet in de klas zitten.

 14. Best gek, ben 21 en ben enorm aan het twijfelen. Ergens weet ik het wel, maar toch blijf ik ontkennen. Het probleem is dat mijn beste vriendin al een tijdje uit is gekomen dat ze lesbisch is, ze heeft hier nog steeds moeite mee. Ik durf niet uit te komen, om haar dan weg te jagen. Ik ken haar gedachte gang. Ook naar mijn vrienden die haar gewoon accepteren durf ik het niet te zeggen, wat als ik me nou vergis….
  Een goede vriend vroeg me laatst wat er aan de hand met me was. Ik gaf aan gewoon beetje in de war te zijn (niks laten blijken natuurlijk). Eerst wat hij vroeg: denk je dat je lesbisch bent?
  Ik ben kei hard in ontkenning gegaan met een koude rilling over de rug… Ik had alleen maar ja hoeven zeggen en het was eruit…

 15. hallo

  ik ben een meisje van 16 jaar, ik denk dat ik op meisjes val ik heb sinds de basischool geen vriendje meer gehad.
  en toen een vriendin aan mij vertelde dat ze bi was begon ik er over na te denken ik heb nooit gevoelends bij jongens maar wel bij meisjes.
  groetjes meisje die het niet weet.

 16. Hallo ik ben een meisje van 13 jaar oud en ben lesbisch. Ik ontdekte dit toen ik op een verjaardagsfuif aan het tongen was met ‘n vriendin. Ik vond het gezellig doen ik aan haar borsten mocht voelen. Is dit normaal ?

 17. hey ik ben een eisje van 16 jaar en ben er al een tijdje achter dat ik op meiden val. de eerste die ik het heb verteld is een vriendin die ik al heel lang kende. en ik heb gevraagd wat zei er van vond. ze zei; ik heb er geen problemen mee. en gelukkig de rest van de vrienden groep had er ook geen problemen mee. en n u weet bijna iedereen dat ik lesbisch ben. en er is niemand die er problemen mee heeft.

 18. Ik ben een meisje van 15 en ik weet niet of ik lesbie ben,, ik wil dat helemaal niet. ik wil dat zo erg niet dat ik er zelfs ziek van wordt. ik weet niet meer wat ik moet doen?? daarbij ben ik eigenlijk nog nooit op een meisje geweest,, maar ik vind sommige jongens wel knap enzo en dan heel soms ook 1 echt leuk, maar ik ben zo bang dat ik lesbie ben,, ik zou het ook tegen niemand durve vertellen zelfs me ouders niet ik weet echt niet wat ik moet doen. ik zie mezelf ook niet echt met een meisje maar het idee dat ik dit tegen me ouder moet gaan vertellen, zal ik niet durve want ik wil het niet, ik vind het knap van de andere dat ze het wel durve te zegge, ik heb zelf ook nooit een vriendje of zo gehad!!! ik wil ook gellukig leven maar zo gaat dat niet ik voel me er zo naar door! wat moet ik doen????

  een verdrietig onzeker meisje

 19. Hallo allemaal,

  Poeh ik ben echt zo jaloers op de mensen die het gewoon al verteld hebben.. kijk ik ben 18..zit nog op school dus en heb een vriendje gehad (waar ik niet op verliefd was) dat was denk meer om het te verbergen ofzo.. maar de laatste tijd word het steeds duidelijker voor mezelf.. ik ben gewoon lesbisch maar ik vind het zooo moeilijk! Ik heb allemaal vrienden om me heen waar ik dus echt niet van zou weten hoe ze zouden gaan reageren..ze denken namelijk gewoon allemaal dat ik gewoon op jongens val.

  Ik kwam er eigenlijk achter toen ik verliefd werd op mijn beste vriendin. Die ik nu niet meer spreek(verhuisd)
  Nu heb ik een andere beste vriendin op school waar ik ook verliefd op ben geworden maar hoe gaan jullie daar mee om??

  Ik bedoel als mensen om me heen het over homo’s etc hebben moet ik uitkijken dat ik niet rood word.. Ik zit er ook dag in dag uit over na te denken, ik word er echt gek van! En hoe weten jullie (behalve als je het aan uiterlijk kan zien) dat iemand ook lesbisch is of niet??

  xxx

 20. hee mensen,
  Ik leef in een hele accepterende omgeving, twee hele goede vriendinnen van mijn ouders zijn lesbish en ik zie ze bijna elke 3 weken. Dat is altijd zo geweest en ik heb het nooit raar gevonden (dat zij lesbish waren). ik ben nu 14, en sinds bijna een jaar weet ik dat ik meisjes veel leuker vind dan jongens. het is best raar want ik heb nooit een relatie gehad (wel vaak verliefd geweest), niet met een jongen of een meisje. maar meestal start je toch een relatie als je iemand leuk vind, en ik ben nog nooit echt verliefd geweest op een jongen! ik ben helemaal niet bang voor de reactie van mijn ouders, maar wel van mijn vriendinnen. ik heb al heel veel verhalen gehoord over vriendinnen die dan denken dat je verliefd op ze bent, terwijl dat helemaal niet zo is. bovendien heb ik een paar vriendinnen die wel conservatief zijn opgegroeid, en die zelfs “i kissed a girl” van katy perry daarom niet leuk vinden. ik wil het best vertellen maar ik heb geen zin in het gedoe.

  x van mij

 21. Hoi wii0002,

  Je bent 18 en hebt nog nooit een relatie gehad? Dit is niet vreemd, maar in onze maatschappij waar mensen op hun 12e ontmaagd worden lijkt het alsof jij heel sterk achter loopt.
  Je zegt ook niet echt te weten wat je geaardheid is. Ik denk dat je dit kunt achterhalen door na te denken over de dingen waarover je fantaseert.

  Fantaseer je wel eens over een meisje? Bijvoorbeeld dat je haar zoent of knuffelt? Of zie je jezelf eerder bij een jongen? Dat je hem zoent en gelukkig bent?

  Fantaseer je over beide geslachten, dan is de kans groot dat je biseksueel bent. En als je meer naar een meisje neigt, denk ik dat je gerust kunt zeggen dat je tot de lesbische geaardheden behoort.

  Als je je geaardheid kunt vinden, dan kan je ook gericht gaan zoeken naar jouw ideale partner.

  Ik hoop je een beetje te hebben geholpen. Veel succes ermee.

  Denise

 22. ik zou zeggn ga eens proberen met een meiske dan kom je er van zelf achter maar waar vindt je er zoww een πŸ˜› ga naar een relatie site of zoww..gr

 23. hoi,
  ik ben een meisje van 18 en heb nog nooit een relatie gehad. niet met jongens maar ook niet met meisjes. soms heb ik wel een raar gevoel als ik naar een meisje kijk. ik zou niet weten met wie ik er over moet praten om dit kwijt te kunnen. hoe kom ik er achter of ik lesbies ben??? zou graag reactie horen.

  xxx wii0002

 24. Hoi mensen,

  Ik ben Christelijk (in de zin dat ik in God geloof) en ik ben biseksueel. Eigenlijk weet ik niet of ik hetero, biseksueel of lesbisch ben. Ik vind het allemaal maar lastig om vast te stellen.
  Ik zie hier reacties van meisjes die 14/15 zijn en ik was er versteld van. Ik was 15 toen ik verliefd werd op een meisje uit mijn klas. Ik heb het haar nooit kunnen zeggen en nu zitten we samen in 6vwo en weet zij nog steeds van niets. Momenteel ben ik ook niet meer verliefd op haar, dat is gelukkig overgegaan want ik weet dat mijn vriendin niet bi of lesbisch is.

  Verder heb ik een maand geleden een relatie gehad met een meisje. Ik vond het allemaal heel spannend en het was de uitdaging van mijn leven. Later bleek ze een drugsverslaafde te zijn en zijn we uit elkaar gegaan.

  Ze heeft mij veel pijn gedaan. Van die relatie hebben mijn ouders niets geweten. Mijn ouders weten uberhaupt nog niet dat ik stiekem ook meisjes leuk vindt. Maar het feit dat ze mijn eerste was en meteen een verkeerde, heeft me wel gepijnigd.

  Momenteel ben ik weer een maand verder, ik heb er mee leren leven. Maar het is nog steeds mijn “grote” geheim. Ik zou mijn ouders, mijn vrienden en mijn geloof tegen mij krijgen omdat ik weet hoe zij denken over homo’s en lesbies.

  Misschien zal het ook wel altijd mijn geheim blijven en zal ik het mee het graf innemen. Ik hoop slechts dat de Heer het mij kan vergeven.

  Groetjes,

  Een meisje

 25. Nu ik er achteraf over nadenk wist ik het natuurlijk al.. Ach, ik had er gewoon nooit bij stilgestaan. Interesseerde me nooit voor jongens, vond meisjes mooi, maar om de één of andere reden maakte ik me geen zorgen en vond ik het vrij gewoon. In onze familie is lesbisch/bi/homo zijn ook gewoon, er zijn in onze omgeving meerdere stellen man/man of vrouw/vrouw.
  Eigenlijk was het bij mij gewoon logisch toen ik vertelde dat ik verliefd was dat mn ouders vroegen of het op een jongen of op een meisje was.. Nu ik er over nadenk besef ik eigenlijk pas dat ik daarmee geluk heb gehad, hoor. Als je ziet hoeveel mensen problemen hebben met hun coming-out, mag ik mezelf gelukkig prijzen! πŸ™‚
  Ben ondertussen 18, heb 1 serieus vriendinnetje gehad, maar dat is sinds enkele weken uit..

  xxEva

 26. Hee ik ben meisje van 14 en denk dat ik lesbi of bi ben, kan iemand me helpen die met me zou willen praten op msn? nou hoor het wel zet maar je email dan in een mail
  x kuskus(L)

 27. Hallo allemaal,

  Graag wil weten of hier lesbische voetbalsters zijn. We zijn bezig om een lesbisch en homo voetbalclub op te zetten. Mocht iemand ons bij willen supporten met het opzetten van lesbische voetbalteam dan horen wij het graag!

  F.C.Proud and Colourful Amsterdam
  http://www.pcasoccer.nl

 28. Nou ik weet al ongeveer sinds ik in Gr.7 ofzo zit dat ik op meisjes val … Ja ik heb wel een aantal vriendjes gehad maar ik had nooit zo’n gevoel dat ik dacht yes .. blblallabl dit gaat het worden totdat ik op mijn 15de ja .. met een huisgenoot van mij naar bed ging .. en dat eigelijk wel heel goed voelde .. uhmm .. ja zei was dus bi en van marokaans afkomst .. totdat ik op mijn .. u hm .. 16 een vriendin kreeg en ik ben heel gelukkig methaar … ik heb eergistern aan mijn tante vertelt dat ik lesbi ben .. ze vond het zegmaar een raar idee maar .. ze begreep me wel een beetje maar ze is dus zegmaar cristelijk en zegt dus dat het een vloek is .. maar dan ben ik het dus niet echt mee eens ik ben het er zegmaar helemaal niet mee eens .. !! Maarja ik wil het graag me moeder vertellen maar dat vind ik zo moeilijk ik hbe het geprobeert te vertellen aan me familie maar die nemen me niet echt serieus ze denken dat ik echt dus een grapje maak … Ik BEN TROTS DAT IK een lesbisch ben ..!! ik ben trouwens 16 ..:D

  Dikee knuiffies shary ..:D

 29. Haaj, ik ben nu al 4 jaar lesbie denk ik) Ik vind het best vervelend want ik heb altijd al een man en 3 kinderen gweweest, ook vind ik het jammer dat i als ik later met een vrouw ga ik nooit zwanger word! Wat ik heel gek vind is dat als ik borsten zie, dat ik dan heel graag een keer met een meid wil seksen en ze voelen en zo, soms denk ik ook wel eens na over een hoer want die zijn zo mooi enzo, denk dat ik heel gek ben
  xxxx

 30. Haaii

  Het klinkt raar ik ben pas 12 maar ik ben misschien wat jong ik zag een meisje en ik dacht shit. Kan iemand mij helpen ik wil het nu nog zeker niet tegen mijn ouders zeggen ik heb het alleen een vriendin verteld ik en ook bang dat mijn ouders het minder leuk zou vinden toevallig hadden ze het er gister over op visite want die vrouw die daar was haar dochter was ook lesbisch en mijn ouders hadden ook gezegt datze alles goed vonden maar dat is natuurlijk nat wat je gehoopt of gedacht had nu durf ik het helemaal niet meer te zeggen ik zal ook gewoon nog maar moeten afwachten omdat ik zo jong ben.

  xx Rosalie
  Toevallig dat je ook rosalie heet die dit heeft gemaakt πŸ˜‰

 31. hallo iedereen,
  ik ben nu 16 jaar, en ik begin eigenlijk meisjes leuker te vinden dan jongens. Ik heb wel 2 keer een “relatie” gehad met een jongen, maar dat was het. Ik heb het dus nog nooit met een meisje gehad. Ik heb het ook nog nooit aan iemand verteld. Ik twijfel erover om het aan mijn beste vriendin te vertellen. Ze verteld wel altijd alles tegen mij… Het is allemaal zo ingewikkeld. Ik denk er 24/7 aan! Weet iemand misschien wat ik het beste zou kunnen doen?

  heel veel kusjes,
  R

 32. heey iedereen! Ik ben nu 14 en over 1 maand 15. Ik zit er al ongeveer 3 jaar mee dat ik de meiden wel zie zitten. Ik denk er dan ook over hoe het zou zijn ( dan gaat het natuurlijk niet meteen over DE daad). Soms zie ik films dat dan over lesbies gaan, en dan zie ik ze zo gelukkig met zijn 2en dat ik dat ook wel eens zou willen.
  Ik heb het eergisteren tegen een goeie vriend vertelt via MSN. Hij reageerde heel positief en zij zelfs tegen mij dat hij zelf bi is. Dus daar kreeg ik een goeie reactie vandaan. Toen heb ik het er met hem gehad of ik het ook moest vertellen aan mijn beste vriendin. Uiteindelijk heb ik dit net bevende en zwetende handen gedaan. Ze reageerde niet echt heel enthousiast en ze begreep mij eerst niet want ik had het zo discreet mogelijk getypt. Toen ze het dus doorhad ging ze vragen stellen over waarom ik dan wel verkering had gehad met jongen genaamt R. Hier had ik op geantwoord dat ik het zo probeerde weg te stoppen. Maar ik wist wel dat ik van hem gehouden heb. Dus toen ben ik er eigenlijk achter gekomen dat ik biseksueel was. Ik ben toen weg gegaan van MSN en heb haar een hele lange e-mail gestuurd met van alles erin. En zij heeft ook wat terug gestuurd, natuurlijk ga ik niet alles vertellen maar waar ik om moest lachen om wat ze zei was : ‘ga ik ook een leuk meisje voor je zoeken!’ maar, ik vind het tochnog steeds raar dit allemaal. Ik schaam mij er ook voor. Maarja, ik zie wel hoe ‘dit allemaal uitpakt!’. Succes iedereen met alles! x

 33. heej..

  ik ben waarschijnlijk idd ook lesbi, ik kan het natuurlijk niet vertellen omdat m’n vrienden en mensen waar ik mee omga er allemaal heel erg tegen zijn wat kan ik er aan doen!!? ik bedoel wat is er fout aan!maargoed ben een keer smoorverliefd op een meisje geworden ik had het het liefst aan iedereen vertelt maar dat kon natuurlijk niet.. maarja de kans dat zij ook op meisjes viel was dus ook 0,0 maargoed nix aan te doen jammergenoeg… echt hopeloos.. liefs van laura

 34. Hallo,

  Ik ben een vrouw van 24 jaar en Turkse komaf. Ik heb het voor het eerst aan mijn ouders verteld, dit was tijdens mijn vakantie, afgelopen zomer. Zij schrokken er heel erg van. En daar schrok ik weer van. Aan die dag wil ik eigenlijk niet meer denken, het was vreselijk, mijn moeder die huilde en mijn vader die mij niet begreep. Ik was zelf ook in tranen uitgebarsten natuurlijk… Sinds ik het heb verteld….pff wat een opluchting, ik voel me beter. Alleen mijn ouders doen er alles aan dat verder niemand te weten komt dat ik lesbisch ben. Aan de ene kant vind ik het niet erg, voor mij was nl. belangrijk dat mn ouders het wisten, maar aan de andere kant voel ik me zo alleen. Nu mijn ouders weten wie ik ben, heb ik mezelf opnieuw leren accepteren…

  Groetjes, Esma

 35. lieve allemaal

  ik ben een vrouw van 29 jaar toen ik verliefd werd op een vrouw, mijn moeder heeft het een jaar geweten helemaal niet zo erg gevonden, op een gegeven moment moest ik het aan me vader vertellen, nou dat heb ik geweten, ik moest het contact stoppen en er werd gescholden en nog wel meer dingen, ik bleef wel contact met haar houden want ik hou van haar, toen kwam hij er laatst achter dat ik nog steeds contact met haar heb en het hele huis was weer te klein,
  ik heb vanaf juni mijn vriendin niet meer gezien en ik word er helemaal gek van, ik mag nu weer geen contact hebben maar ik doe het wel, ik wil weg van huis, maar als ik over op me eigen wonen begin breekt de hel los. ik wil naar me vriendin ik wil me eigen leven leiden, wie weet een goede instantie of kan hierover meepraten ajb laat dan wat horen want heb egt hulp nodig en mensen die dit herkennen kom dan maar naar me toe, kan elke steun gebruiken

  groetjes anoniem

 36. Iedereen die ik het vertelde vonden het helemaal geweldig
  met reacties van:
  Nee wat leuk meen je niet en yes kan ik eindelijk eens even wat leuke meisjes voor je uitzoeken.
  als ik met vrienden ben en loop in de stad zeg ik ook gewoon ooh leuk meisje enzo weetjewel moeten ze lachen en zeggen ze van ooh gaat ze weer hoor dat soort dingen
  iedereen hier reageert gewoon zo leuk.
  en gewoon heel enthousiast
  zelfs me ouders vonden het heel leuk voor me!

 37. Ik ben 15 en weet al een tijdje dat ik niet meer echt op jongen viel maar toch meer op meisjes.
  het maakt me niet uit wat mensen van me denken ik ben zoals ik ben en dat moet iedereen maar accepteren ik heb het mijn ouders, vrienden verteld iedereen weet het nu accepteren heel veel mensen me zoals ik ben omdat ik er ook niks aan kan doen, het is gewoon mijn gevoel!
  het enigste wat ik wil is gewoon een leuk meisje waar ik mee kan lachen, praten maar ook huilen!
  maar elke keer vind ik de meisjes met een vriend leuk, ik kan van te voren weten dat het mijn hart gaat breken maar ga er toch op in omdat ze mij ook aandacht geven.
  lief doen en mij een goed gevoel geven
  je doet alles voor ze en bent helemaal gek op dat ene meisje dan zeggen ze ik denk dat ik toch maar bij mijn vriend blijf als ze je helemaal gek hebben gemaakt
  en laten je zo achter met een gebroken hart
  ik heb het nu 2 keer gehad dat ik gek op een meisje was met een vriend maar uiteindelijk heel erg me hart heeft gebroken
  het is mijn eigen schuld ook wel een beetje.
  Ik ben nu gewoon heel erg bang om weer verliefd te worden op een meisje vooral omdat ik denk dat het me alleen maar steeds een rot gevoel geeft =(
  het is toch raar als je na bijna een jaar nog steeds niet over een meisje heen bent?

 38. hey meide

  ik ben een meid van 19 en heb het gevoel dat ik lesbisch ben. nou is mijn probleem dat ik heel erg twijfel. ik heb nog helemaal geen ervaring met meiden maar vind wel steeds meer meide aantrekkelijk. zijn hier misschien mense die mij zouden kunnen vertellen hoe zei erachter zijn gekomen? dan kan ik misschien voor mezelf gaan vergelijken en duidelijkheid krijge.

  groetjes Blue Flower

 39. Ik denk dat wanneer iemand echt van je houdt, ouders, vrienden, noem maar op, zij het uiteindelijk allemaal wel zullen accepteren. Zoiets kost tijd, maar als jij veel voor hen betekend maakt het ze niet uit wat of wie je bent, als jij jij maar bent… Succes

 40. wat een kutwereld leven we in. respect voor iedereen die het kan vertellen. ik kan en zal het nooit vertellen. ben 15 jaar en voor de 4e keer kapotverliefd op een meisje. écht zo verliefd dat ik niet begrijp dat mensen die van elkaar houden ruzie met elkaar maken. ik kan elke seconde van de dag aan haar denken en ze is het beste dat hier op aarde rondloopt. het liefst schreeuw ik het van de daken.. maar dat zal nooit gebeuren.
  mensen die veel voor me betekenen hebben zo’n verschrikkelijke mening over homo/lesbi. ik snap niet waar dat vandaan komt. ook zitten vriendinnen weleens op schoot, raak je elkaar wel eens aan etc. wat zullen zij wel niet denken? ‘gatverdamme?’ hierom kan ik het nooit vertellen.. erg eigenlijk toch.

 41. hoi ik ben evelien ben 15 jaar bijna 16
  ik weet al 3 jaar dat ik lesbie ben
  toen ik het tegen mijn beste vriendin zei schrok en en vroeg of ik op de ben ja was het maar we lieten het er bij de juf kwam het te weten en de school ik trok me er niks van aan ik en die meid hebben nu erge ruzie en ik zoek een meid van ongeveer 16 t/m 18 jaar die vlak bij Hardinxveld utrecht woont ik ga binnen kort naar utrecht verhuizen daarom
  als iemand mij kan helpen voeg dan mijn msn toe please

  E-mailadres verwijderd

 42. Hoi..
  ik ben lesbi… ik bn het achtergekomen op mij 14e..k kom uit een anderland.. en waarschijnlijk zouden mijn ouders t niet accepteren. Ik ben nu nog steeds 14 en heb een relatie met een meisje van 15..(stiekem) ik wil t zo graag vertellenn..maar k denk dat k niet durf..!!!!
  Help me

 43. hey ik ben een meisje van 17 en sinds vorig jaar heb ik gevoelens voor vrouwen maar ook voor mannen..!! ik weet het allemaal niet meer ik heb wel ervaring met beide, maar met een jongen vond ik het niet zoo…miss lag het aan hem…mjaa is er iemand die hetzelfde heeft..??

  Kuss

 44. heey,
  ja ik weet het allemaal nietmeer
  iedereen kent mij waarikvandaan kom
  en dan moet ik dit vertellen
  al wil iemand erover praten met me
  die ook in zoon situatie zit
  voeg me toe ;D
  E-mailadres verwijderd
  xxxxjes

 45. he lieve meiden accepteerd zoals je bent! praatjes heb je altijd,als je zelf maar gelukkig bent, komt alles wel goed!!! xx monique.

 46. Hey meiden!
  Ik ben 19 en ben er nog niet helemaal achter of ik wel op vrouwen val. Ik vind vrouwen wel super aantrekkelijk maar heb nog geen ervaring met vrouwen. Als iemand mij jullie ervaring willen vertellen over de eerste keer of misschien intresse hebben om een avondje iets te proberen voeg me dan eventjes toe E-mailadres verwijderd

  groetjes anne

 47. Hey,

  Ik was veertien en biseksueel. Ik heb het het eerst verteld aan m’n beste vriendin. Ze reageerde heel neutraal, maar later werd dat toch anders. Ze probeerde me op een of andere manier uit toen ik het had verteld. En daarna werd het verspreid door de school. Ik ben wel m’n beste vriendin kwijt geraakt. Alleen omdat ze dacht dat ik verliefd op haar was.

  Later vertelde ik het mijn ouders, die dachten dat het wel over zou gaan. Nee, echt niet, hoor. Ik ben bijna negentien en ik heb het voor elkaar gekregen om ze het te laten geloven. Ik vind het soms best verwarrend en de mensen wie ik het verteld heb zijn op een hand te tellen.

  X Eva

 48. ik ben rosalie ik heb het 1 keer gedaan ik moet het gewoon nog een keer doen wie wil!!!!

  E-mailadres verwijderd

  voeg me toe en als je in amsterdam woont kunnen we een keer afspreken

 49. hey!!
  ik vertelde ut de eerste keer aan een vriendin van mij:) ik wist dat sij bi was(is) en ik vond haar kei leuk. Dat heb ik haar toen ook gewoon vertelt. ma later toen ik tege me ma sei dat ik lesbie was mocht ik ni meer met haar omgaan:S Dat is nu 2 maanden gelede ongeveer. me moeder wil ut nu nog ni acceptere se denkt dat ut een fase is:S omdat ik nu bijna 15 ben, nja.. als iemand nog wil kletse op msn,, E-mailadres verwijderd

 50. hey alemaal ik ben 16 jaar ben ook lesbisch weet het nu iets van un jaar ben ook opzoek naar un leuke vriendin as je intresse heb of gewoon wilt prate voeg mij msn dan maar toe E-mailadres verwijderd

  groetjes kim -xxxx-

 51. haii, ik ben een meisje van 15, en ik wil graag met andere vrouwen/meiden in contact komen die het zelfde denken en voelen als mij , dusz dames voeg me alsjeblieft too
  iedereen ..
  E-mailadres verwijderd
  alvast een kusje (K) en tot dan !

 52. Hallo

  Ik ben een hetero jongen en heb gevoelens voor een lesbi meisje gekregen… weet iemand hoe ik dit kan oplossen?
  Moet vaak huilen dat het nooit zou kunnen worden tussen ons πŸ™

 53. Ik ben een meisje van 14 jaar.
  Ik ben er achter gekOmen omdat ik een meisje op msn heb en die is lesbie.
  Toen ben ik wat met haar aan de praat geraakt en op een begend moment de webcam aan, en nu ben ik dus smoor verliefd op der maar durf het mijn Ouders niet te vertellen en daar zit ik best wel mee.

 54. Waarschijnlijk het meest voorkomende wat je tegenkomt in verhalen op deze en andere site’s is;Twijfel, angst, negatieve reacties, enz. Logisch dat je het zelf in handen hebt maar, wat als je niet weet wat je ermee moet?! Wat als je moeite hebt om het te accepteren?

 55. Ik ben een lesbische vrouw van 41. Heb tot nu toe nog geen relatie met een vrouw gehad maar ben al sinds mijn 15e regelmatig verliefd op vrouwen.
  De eerste keer dat ik het vertelde was toen ik een jaar of 15 was. Ik was toen smoorverliefd op mijn beste vriendin. Het was niet wederzijds maar we zijn nu, 28 jaar later, nog steeds de beste vriendinnen.
  Toen ik een jaar of 30 was heb ik het eindelijk aan mijn moeder durven vertellen. Zij heeft het toen aan mijn vader en broer verteld. Ze hebben er geen van allen ooit problemen mee gehad.
  Tot nu toe heb ik gelukkig nooit nare reacties gekregen op het feit dat ik lesbisch ben.

 56. halloo iedereen,, ik ben een jongen( voor je denkt dat ik een meisje ben) maar in ieder geval een vriendin van mij is bi en ik heb dat pas geleden gehoord, en waarschijnlijk heeft ze nu met een meisje,, natuurlijk blijf ik me normaal gedragen ik ga me niet anders gedragen want ze kan er niks aan doen,, maar ik wil graag een tip van jullie hoe ik het het beste aan kan pakken,, maar ik blijf haar gewoon even aardig en normaal vinden maarre straks doe ik iets verkeerd dus kunnen jullie miss tips geven

 57. Toen ik 16 was vertelde ik het tegen M. Zij was 23jr)ik was verliefd op haar. De meest foute relatie ooit!!
  Jarenlang was ze een van de weinigen die het wist, ze chanteerde me ermee en vertelde me dat mijn ouders niet meer van mij zouden houden als ze er ooit 8er kwamen. Ze liet me geloven dat zij de enige was die ooit van mij zou kunnen houden…en onzeker als ik toen was d8 ik …ze heeft vast gelijk.
  Ik gaf haar altijd haar zin omdat ze me dus chanteerde…op een dag was het weer eens zover, madam zat me weer te chanteren…..en toen ik eindelijk begon te voelen dat ik niet altijd naar haar pijpen moest dansen….toen is ze dus naar mijn ouders gestapt en heeft ze verteld dat ik lesbisch was…..ja was!.. want nu weet ik dat ik BI ben.
  Ze liet me op school uit de les halen, om me even te kunnen mededelen dat mijn ouders heel kwaad waren op mij…..en dat ik meteen naar huis moest komen.
  Met angst en beven ben ik naar huis gefietst…met allerlei rampscenario’s in mijn hoofd…maar ik heb niet afgewacht en ben meteen maar naar mijn ouders gegaan.
  Ik trof ze beiden huilend aan….zo gebroken had ik ze nog nooit gezien…ik vond het verschrikkelijk!:(
  ik dacht …nou adieu dit was het dan….
  ze kwamen (net zoals in de film) op me afgestormd en omhelsden me zo stevig…en ik hoorde ze waarempel zeggen dat ze altijd van me zullen houden zoals ik ben? HUH??? WAT???
  ECHT??? maar hallo ….heb je het wel goed begrepen? wat heeft die muts aan jullie verteld? nou…. ze had dus verteld dat ik lesbisch ben, ….en mijn ouders vertelden me dat ze wel tijd nodig hadden om er aan te wennen, maar dat ze het vooral belangrijk vonden dat ik gelukkig zou zijn.
  Mijn moeder accepteerde het makkelijker dan pa.
  Maar pa is een antiliaan en ja als je van een eiland komt waar mannen de macho uithangen, dan is het niet zo cool om een dochter te hebben die op vrouwen valt.

  inmiddels ben ik 31 en weet ik sinds enkele jaren dat ik BI ben….drie keer raden wie daar het meeste moeite mee heeft???
  juist pa?
  nu heb ik een vriend….mijn pa vind het 3 x niks, …jij bent een vrouwen vrouw zegt ie dan….nou mooi dat ie dat vindt maar ik ben nou eenmaal zoals ik ben….nu heeft hij weer tijd nodig om aan mij te wennen….het zij zo….ghi ghi ghi.

  ik wens jullie anderen een leuke ervaring toe met het de eerste keer vertellen aan een ander.
  have fun girls!!

  GROETJES

  BI that’s me! πŸ™‚

 58. bij mij zit het nog erger ik ben 15 en bi en ik ben een marokaanse en ik durf het niet tegen mijn ouders vertellen ik word sowieso niet geaccepteert wat nu ?

  E-mailadres verwijderd

 59. Hallo meiden,

  Ik heb het voor het eerst verteld toen ik 16 was tegen een vriendin maar die accepteerde het niet en had in der hoofd gehaald dat ik verliefd op der zou zijn wat echt niet zo was. maar goed mijn ouders en zus hebben het geaccepteerd en een paar mensen va de familie. de rest van de familie denkt dat ik nog wel een keer voor een jongen ga maar dan kunnen ze toch lang wachten ;). inmiddels heb ik weer een nieuwe vriendin waar ik heel erg gelukkig mee ben en waarmee ik in januari ga samen wonen. negatieve reacties kun je altijd verwachten want het is nog lang niet geaccepteerd in nederland want een hetro persoon hoeft ook niet uit de kast te komen en seksuele inlichtingen wordt nog bijna alleen maar gedaan over een hetro koppel dus er moet nog veel gebeuren. Het is een hele leuke site ga zo door zou ik zeggen en succes allemaal met de liefde en de vrouwenjacht πŸ˜‰

  groetjes Shelley

 60. Hallo,

  Ik ben 18 jaar.
  Ik heb het voor het eerst aan mijn beste vriendin verteld. ze reageerde eerst wel redelijk positief dat ze me niet anders zou gaan zien of anders over me zou gaan denken, maar later bleek helaas dat ze er toch niet zo over na dacht. En vertelde ze dat ze het nooit zou kunnen accepteren.. dit deed natuurlijk wel pijn. Ik durfde het mijn ouders niet te vertellen maar die zijn er op de 1 of andere manier zelf achter gekomen, en ze waren heel erg boos. Ik heb de relatie moeten verbreken en ik heb een maand uit huis gemoeten. Een andere vriendin heb ik het verteld uit mijn voetbalteam, en die heeft het vervolgens aan het hele team verteld:| gelukkig reageerde iedereen heel goed. Maar het feit dat ze dat verteld heeft vind ik buiten gewoon belachelijk! Maar het is dus heel verschillend hoe iedereen reageert, want er zullen altijd mensen zijn die domme opmerkingen maken of achter je rug om praten. Maar als je in jezelf gelooft komt alles goed:)

  Xxx Mich

 61. Hey allemaal, ik ben een meisje van 18jaar en heb al meer dan 2,5jaar een relatie met een lieve jong,we hebben de laatste maanden heel wa problemen gehad over het feit da’k zéér verliefd was/steeds ben op een meiske Ma ik durf het haar ni te zeggen ik ken haar ook amper kweet hoe ze heet en waar ze woont enz ma meer ook ni nu weet ik niet wat ik moet doen thuis weet iedereen het en ze vinden het allemaal TOPPIE!!!P.S.: The L-word is the best!!!!! groetjes van een meisje wat niet weet wat ze moet doen met haar gevoelens!!!!!Wie kan me helpen E-mailadres verwijderd

 62. haai. Ik ben 16 jaar. Ben wss bi. Ik had zo’n vermoeden al toen ik 13 was. ik kreeg toen gevoelens voor een meisje en ik voelde me echt heel raar maar zo super fijn. even later had ik een relatie met een meisje..maar dat was overgegaan toen ze zei dat ze toch hetero is..naja, vaag eigenlijk maar ja.
  ik woon nu 11 maanden in belgie en maar weinig mensen weten dat ik bi ben. toen ik het aan mn ouders vertelde, verklaarde ze me voor gek. ze willen dat ik ga trouwen en kinderen krijg dus..dat geeft me ook al wel druk.
  Is er miss iemand waarmee ik kan praten..?
  en BTW, the L word is idd een goeie serie;-)

  XXX Sandra

 63. Ik heb het tegen 3 vriendinnen verteld en tegen mn ouders en broer, ze reageerde heel positief en mn vriendinnen waren blij dat er eindelijk duidelijkheid was. Mijn moeder vertelde mij dat ze het eigenlijk al een tijdje wist, zoiets herkende je volgens haar gewoon in je kind.. Als je het aan een paar mensen verteld voel je je meestal al meer op je gemak, doe het niet te overhaast, neem rustig de tijd.. en tjah Sommige mensen vinden ”ons soort” geen vrouwen meer maar halve mannen, nou dan heb ik een nieuwtje ik ben lesbie, voel me op en top vrouw, ik ben niet raar, ik ben nou eenmaal een beetje anders maar goed of je nou gothic, op en top kakker bent of homo of lesbie geacepteerd wordt je op de een of andere manier toch niet, mensen hebben altijd wat op je aan te merken, triets toch eigenlijk? Nog ff een andere vraag wie kijkt er the L-world? ECHT SUPER VETTE SERIE

  XxX love the girls

 64. Ik vertelde het voor het eerst dat ik een vriendin had, toen ik een jaar of vijftien was, aan mijn begeleiders van het internaat. Ik had er zelf geen problemen mee, en zei gewoon iets in de trant van: dit is mijn vriendin en we zijn gelukkig. Nou toen was het goed.

 65. ik heb het voor het eerst aan mijn moeder verteld en die had er geen moeite mee en mijn vader ook niet ze zeiden als ik maar gelukkig ben als dat nou met een man of een vrouw is dat maakt niet uit nou wat wil je nog meer

  groetjes

 66. eerste keer dat ik het aan iemand vertelde was op internet (msn) aan mn beste vriendin… ik was te bang om het zo te zeggen (dunno why) ondertussen heb ik bijna een half jaar een relatie met een lieve meid πŸ™‚ mn mama reageerde wel goe ik weet niet of mn papa het weet ik zie hem hem nooit.mn opa en oma zijn mega enthousiast om mn vriendin te leren kennen :p mn broers gaan der ook tof mee om. Mn kleinste broertje heeft me zelfs al eens verdedigt πŸ˜€
  mja ik studeer nu in antwerpen en heb deze week wel wat irritatne mensen tegengekomen die zo zeggen van: mankeert er wat in u hoofd ofwa? normaal reageer ik niet … maar die kerel keek recht in mn ogen , as ik dan niks zeg is da voor mij iets van toegeven.
  mja mn vrienden vonden het wel ok , de meeste vrienden van mij zijn hetero. Voor sommige mensen is het leuker en miss’beter’ om in het holebi milieu te zitten mja voor mij moet dat niet echt.

  groetjes

 67. hallo, ook ik ben lesbisch en ook al moet ik heeeeel veel moeite doen ( mijn vriendin komt uit Latin-Amerika en dat brengt veel visa problemen) heel gelukkig met mijn (eerste) vriendinnetje. Ik heb inmiddels ook een paar lesbische vriendinnen en dat vind ik prettig voor de ”you know what I mean”- feeling….al mijn goede (hetero) vrienden zijn cool…ik heb alleen een probleem; Niemand van mijn (hervormde,conservatieve) familie weet het en daar baal ik soms van. Ik zou het igg graag aan mn zus vertellen maar ik schijt bagger…ik weet dat ik mn ouders erg veel verdriet zal doen en dat wil ik niet..ik woon ook in het buitenland nu dus ze hoeven er niet achter te komen….toch??
  kuss Sam

 68. Tja, waar moet ik beginnen… Mijn beste vriendin en ik hebben al een heleboel meegemaakt. Ik was erbij toen zij ontdekte dat ze lesbisch was. Ik was degene die ze altijd in vertrouwen nam.
  Ze komt iedere week eventjes bijkletsen en normaal is dat altijd heel relaxed en fijn, maar drie weken geleden was er een spanning. Ze was veel aanhankelijker en pakte tijdens ons gesprek soms mijn hand. Over het algemeen gebeurt dat bij ons wel vaker, maar normaal doet het me niet zoveel. Toen wel… Ik werd helemaal warm en mijn hart ging sneller slaan. Ik begon te blozen.
  We hebben het er toen niet meer over gehad, maar ik heb er de afgelopen drie weken zoveel aan gedacht. Ik kon het niet meer uit mijn hoofd zetten.
  Gisteren hebben we gepraat. Ik wilde haar vertellen wat er aan de hand was en heb haar gezegd dat ik verliefd op haar was. We kregen het over de situatie van drie weken geleden en ze vertelde dat zij ook iets had gevoeld toen. In de tussentijd hebben we elkaar nog een keertje gezien, maar toen was het anders, want haar vriendin (ja ze heeft een relatie) was er toen bij en ik kon het toen niet maken om hierover met haar te praten.
  Ze vertelde gisteren dat ze het verschil met die ene keer merkte en dat ze het jammer had gevonden dat we niet hetzelfde mochten voelen op dat moment.
  We hebben echt heel lang zitten praten. Ze vertelde dat ze ook wel wat begon te voelen de laatste tijd, maar niet precies wist wat ze ermee aan moest. Ik ook niet.
  Vandaag zijn we uit eten geweest en ze vertelde dat ze twijfels had bij haar huidige relatie. Alle eigenschappen die haar tegenvallen van haar vriendin ziet ze wel positief terug in mij, zei ze. Maar ik wil niet degene zijn die ervoor zorgt dat ze haar relatie verbreekt.

  Ik weet nu echt niet meer wat ik moet doen. Ik wil zo graag bij haar zijn, maar niet ten koste van dat andere meisje.

 69. Hallo, ik ben harmen en ben zelf homoseksueel.. Nadat ik mezelf had geaccepteerd had ik het eerst aan mijn vriendin vertelt. Want ik wist bijna zeker dat ze positief zou reageren.. onze band is daardoor alleen maar sterker geworden en we praten nu zelfs over jongens πŸ˜‰

  een paar dagen geleden heb ik het aan mijn moeder vertelt zij zei dat ze er geen problemen mee had.. dus ik mag wel blij zijn met de reacties tot nu toe…

  Groetjes Harmen

 70. ik heb eigenlijk nog nooit een echt slechte reactie gehad.
  (van vrienden, familie, kennisen dus)
  Wel eens op werk, maar dat maakte me niet veel uit omdat ik meestal wel mijn woordje klaar heb….

 71. wees jezelf…er zijn al zoveel anderen
  houden van is niet gebonden aan hetro zijn
  liefde is liefde en wat een ander er van zegt is totaal niet belangrijk πŸ˜‰
  ik ben hetro maar heb totaal geen problemen met mensen die lesbisch of gay zijn, waarom zou ik?
  En nare reakties haal je gewoon weg πŸ˜€

 72. hoi ik ben een meisje van 16 jaar en ik ben lesbisch ik kwam erachter omdat ik met een meisje had gezoend vond het best lkkr (zij heeft mij toen ook gevingerd)maar toen ben ik erachter gekomen dat ik lesbisch ben ,en heb nu een vriendin lisa groetjes sarina lesbies

 73. hoi ik ben sarina ,ik wiss al heel vroeg dat ik lesbisch en ben verliefd op iemand uit me klas ze heet jessie maar durft het niet tegen haar te zeggen wat moet ik doen ben egt stapel op haar groetjes sarina

 74. hoi ik ben ook lesbisch en ik vind het fijn te zien dat er meer meisjes zoals ik zijn . ik was er wel onzeker over , maar ik heb er mee leren leven , groetjes nancy

 75. eigenlijk ook tegen mijn vriendin dat nu mijn schatje is geworde eigelijk vertelde we het niet maar kuste we gewoon meer weten kijk op onze website πŸ˜›

 76. hey meiden ik moet zeggen ik vind de reacties die jullie beschrijven erg bemoedigend mijn ouders en vrienden hebben allemaal heel super gereageert maar heb ook te horen gekregen van iemand dat ze wel iemand wist die me kon genezen zonde dat mensen het zo zien maar dat is haar keuze ik heb het pas verteld toen ik een vriendin had toen kon ik er niet meer onderuit hahahaha nee ik heb het heerlijk zo en de reactie van mijn ouders was zo van hey wat leuk maar wat doe je moeilijk dat wisten we toch al veel liefs lianne

 77. hoi meiden ik ben claudia en ben ook op zoek naar een meid ik ben 19 jaar en 154 lang en slank en ik heb kort bruin haar en blank en groene ogen en natuurlijk woon ik in rotterdam als je interesse in me heb tel 0638571179 xxxxxxxxxxxxxxxxjes claudia

 78. hey dit is vast raar ik hoop dat je me kan helpen ik ben nu pas 14 maar ik ben nu al meer naar de vrouwen ik heb er met 2 iemanden over gepraat een goeie vriendin van me moeder waarmee ze nu geen contact meer heb die is zelf bi en de vriendin waarmee ze heb is lesby en nu heb ik het aan haar verteld en aan een goede vriendin van mij nu vraag ik moet ik er mee door gaan want ik kom geen meisje tegen die dat ook is en die wel een swat zou willen proberen met een miesje mail me a.u.b. xxx πŸ™

 79. Heey, ik ben nu pas 15 en weet al ong 2 jaar ofzo dat ik op meisjes val… heb nu 2 vriendinnetjes gehad, maar ik ben bang dat ik nog steeds verliefd ben (zoals ook al 2 jaar geleden) op myn beste vriendin.
  De 1e keer dat ik het tegen iemand vertelde, was tegen een meisje uit myn klas waarmee ik heel erg goed kan praten, zy vond het juist kei leuk etc, en eigenlyk weten al myn vriendinnen het nu, heel myn familie, iedereen zon beetje het en ze vinden eht allemaal heel erg leuk:)! Daar ben ik erg bly mee, maar zelf zit ik er nog wel een beetje mee:(… maar dat zal nog wel overgaan denk ik…
  Maargoed, Dat wilde ik gewoon even kwyt:)…
  Doegg(k)..

 80. Jullie zullen wel raar staan te kijken dat een man reageert op dit stuk. Ik wil graag wel een reactie geven. Ik vraag me namelijk ook wel eens af wat normaal is, man-vrouw, vrouw-vrouw, man-man. We zijn van nature niet alleen man of vrouw. We zien er aan de buitenkant wel uit als één van beiden maar we hebben zowel manlijke als vrouwelijke kanten in ons. Gevoel is bijvoorbeeld vrouwelijk, ratio is manlijk en zo zijn er meer zaken aan een lichaam of in de mens die manlijk of vrouwelijk zijn maar die we allemaal hebben. Eerlijk gezegd vind ik twee vrouwen samen mooi, het heeft iets spannends. Niet uit geiligheid maar het ziet er gewoon mooi uit. Ik zit zelf de laatste tijd ook na te denken en te voelen wat nou waar is. Ik denk dat alles waar is. Het belangrijkste is je eigen waarheid. Wat de rest van de mensen denkt is hun zaak. Ik kom zelf de laatste tijd ook een spanning tegen. Ik was altijd op vrouwen gericht maar de laatste tijd merk ik een spanning op over mannen. Ik begin me af te vragen of ik misschien niet bi-sexueel ben. Als je goed in je eigen sexualiteit zit maakt het volgens mij allemaal niet uit hoe en wat, als je er zelf maar van geniet en dat met en ander kunt delen, ongeacht of het een man of een vrouw is. Als het maar liefdevol is. Ik denk dat alles gewoon goed is en ik vind twee vrouwen samen ook heel mooi. Ik heb geen oordelen over lesbische vrouwen dus. Misschien leuk, een reactie van een man?

 81. hoi hoi ik wist al zon betje van mijn 12 dat ik op meisjes was ik ben nu 18 jaar en ik moets het ook eens zegen maar mijn moete bleef bespaart wat mijn ouders haden allang gemerkt dat ik zo was (K)

 82. Jemig… wat een negatieve reacties allemaal! Ik heb echt nog nooit een negatieve reactie gehad en kom er toch al zo’n 7 jaar voor uit dat ik op vrouwen val.
  Ik heb het ook voor het eerst verteld aan de vriendin op wie ik verliefd was op dat moment. Reageerde heel goed.
  Sterker nog: ik heb een veel betere band gekregen met de vrienden die ik toen had (en nu nog heb). Ze gingen mij ook allemaal heel persoonlijke dingen vertellen. Best grappig eigenlijk.
  En verder denk ik dat je sommige mensen gewoon even de tijd moet geven om eraan te wennen. Ik heb er zelf tenslotte ook wel zo’n 6 jaar aan moeten wennen!

 83. Ik heb simpelweg mijn vriendin, toen ik eindelijk degene had gevonden waar ik verder mee wilde, aan mijn ouders voorgesteld. Die vroegen of ze chinees lustte, want ze gingen net uit eten, hadden we gelijk een reden om wat te vieren. Vrienden hebben er nooit een probleem mee gehad, waarschijnlijk ben ik een geluksvogel, maar zo zou het toch altijd moeten gaan πŸ˜€

 84. Hoi, Bij mij ligt het nog iets anders. Ik “word” niet alleen lesbisch maar ik ben transseksueel. Ik heb het ook iedereen verteld en alleen maar goede reacties gehad en veel steun gehad van familie en vrienden. Ik heb wel geleerd dat je altijd eerlijk tegen jezelf moet zijn. Groetjes, Mirjam

 85. Ik Versprak mezelf tegen vrienden..Was mezelf aan het verdedigen over Verstrooidheid..En nee ik ben niet verliefd..en trouwens wat maakt het uit want ZE vind me toch niks..Uhhhh oeps…Ja uh..ze ja πŸ˜•

 86. ach ja, mensen zoals van nimwegen zullen er altijd zijn, en wat schrijven ze, onzin en dan nog zonder vermelding van website, lekker anoniem, dat is pas abnormaal, ikzelf ben hetero, maar in de eerste plaats een mens/vrouw, en is dat niet het belangrijkste, laten we elkaar accepteren zoals we zijn, liefs en leuk weblog meis, louise πŸ˜‰

 87. hey πŸ˜€
  ik ben 21 en heb het verteld toen ik 16 was en smoorverliefd op mijn beste vriendin, ze was/is zo hetero als wat maar vond het fijn dat ik het vertelde mijn ouders ook, nooit een probleem gevonden als ik maar gelukkig ben zeggen ze..
  we zijn nog steeds vriendinnen na een aantal best moeilijke jaren, ik bleef verliefd en we probeerden grenzen te behouden en toch close te blijven… gelukt πŸ™‚
  ik ben van mening dat je tergkrijgt wat je uitstraalt, als je jezelf hebt geacepteerd en dit uitstraalt zullen mensen deze positieve houding aanvoelen en je ook positiever benaderen…
  omgekeerd is dit ook zo , als je niet met jezelf op een lijn zit en men duidelijk merkt dat je niet weet wat je wilt en je minder prettig voelt of ronduit beroerd zullen ze ook zo terugreageren…
  mijn idee is dus, probeer uit te vinden wie je bent en jezelf eerst te accepteren voordat je laat zien wie je bent…dan kun je ook echt zeggen DIT BEN IK EN IK BEN TROTS OP MEZELF πŸ˜€
  liefs πŸ˜€

 88. Ik heb het tegen niemand verteld omdat ik ook geen lesbisch ben.. ik ben heel gelukkig met mijn vriendje !
  Mijn zus vertelde het mij al hikkend, stikkend, en bang voor reacties van mij, toen ik 20 ofzo was..
  Mijn reactie ?? …

  “Meid je moet doen waar JIJ je prettig bij voelt! Als jij gelukkig bent, ben ik dat ook!!!! ” Positieve reacties scheelt heel veel… al had ik het niet leuk gevonden, ik respecteer haar ! “Haar keuze om gelukkig te worden is immers het belangrijkste!” Tuurlijk moest ik wennen.. maar ik weet dat ze gelukkig is.

  Leuke site overigens !
  Keep on going !
  Lieve groet,
  Mara~bo

 89. Een normale hetero??? Dus met andere woorden als lesbische vrouw ben je niet normaal? Ik vind het trietst om dat soort dingen te lezen.. Een mens is een mens en waar je op valt doet niet te zake, als je maar gelukkig bent en respect hebt voor je mede mens. En vind het erg onrespectvol van Nee om zo te denken. Ook al zegt iemand het tegen je en je voelt er niets voor, kan je dat ook normaal zeggen.. dan hoef je nog niet zo neerbuigend te zijn. πŸ˜•

 90. lijkt me niet zo fijn. Als je een normale hetero bent en een lesbisch iemand zegt tegen je dat ze verliefd op je is. πŸ˜•
  Hetero’s rulen. πŸ˜€

 91. ik vertelde het voor het eerst toen ik op internaat zat in borculo.ik wer verliefd op een meisje die bij mij op de groep zaten ik heb het haar vertelt.ik kreeg niet zo’n fijne reactie terug.zij wou niks meer met me te maken hebben ik mocht haar niet knuffeln ik mocht niks meer behalve bij haar uit de buurt blijven.sinds dien heb ik gezworen om nooit meer verliefd te worden op een vrouw.maar ja dat lukt natuurlijk niet.gelukkig accepteren mijn vrieden en vriendinnen hoe ik ben.maar ja ik wil wel graag met een vrouw naar bed.maar ja waar vind ik een vrouw die hetzelfde als mij wilt?

  groetjes monique πŸ˜€

 92. Ik vertelde het voor ‘t eerst op m’n 13e tegen m’n zus.. en die zei dat ik een mutatie was, homosexuele mensen hadden gemuteeerde genen vond zij… heel leuk dan heh op zo’n moment πŸ˜• πŸ˜‰

 93. En das belangrijk! Als je je verhaal aan niemand kwijt kunt heb je ook geen prettig bestaan lijkt mij zo πŸ˜•
  Ik ken wel meiden waarbij de ouders moeilijk deden πŸ˜• Sommige wel persoonlijk sommige alleen vaag van de chat leren kennen…maar voor allemaal blijft het klote.
  Mijn ouders zijn okey..blij toe πŸ˜‰

 94. …mooie reactie’s girlzzz

  Blij dat er over gesproken kan worden en dat je altijd wel iemand vind waar je je verhaal en gevoelens kwijt kan.

  Liefs van Petra…

 95. Ik val ook meer op vrouwen dan op mannen.
  Ik ben nu 18 en vertelde het toen ik 16 was voor het eerst tegen de zus van mijn toenmalige beste vriendin. Zij is lesbisch en herkende heel veel in mij… ik was precies zoals zij vroeger was.
  Kon met haar heel goed over al mijn gevoelens praten, zij was dus ook de eerste die ik het vertelde, en waarmee ik er over kon praten.
  Nu sta ik op eigen benen, ben haar enorm dankbaar voor al haar steun. Heb vrijwel geen contact meer met haar zusje maar met haar en haar vriendin nog wel!

 96. Ik heb het niet verteld. Ik DEE gewoon van alles en ze kwamen er wel achter, vanzelf. En alle vragen heb ik gewoon eerlijk beantwoord. Je gaat toch ook niet speciaal vertellen dat je hetero bent?

 97. Ik heb het nog steeds niet verteld… πŸ™ Maar dat komt nog wel. Alleen twee vrienden weten het bij mij, en zij hebben heel positief gereageert Wel zo fijn als je het voor het eerst verteld he?

  Groetjes Emy

 98. Sjah πŸ˜• mensen kijken nog steeds niet altijd even positief tegen de lesbische-scene aan πŸ™
  Gelukkig hebben mijn vrienden het wel geaccepteerd πŸ˜‰ Ik had ook niet geweten wat ik ermee aan zou moeten als ze dat niet hadden gedaan.
  Succes met de liefde meis!!

  xx Céline

 99. ik wil je niet afschrikken, maar je moet echt wel rekening houden met het feit dat je geconfronteerd zult worden met negatieve reacties, met ongepaste reacties en dat van mensen waarvan je het op vandaag niet eens zou vermoeden… Maar je komt er wel overheen. En terloops: lesbisch zijn is niet erg, het is gewoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.