Boeken… en nog wat..

“Voor je het weet beland je in een soort van rivier dat je mee trekt… je weet dat het uiteindelijk ergens eindigd maar waar, wanneer, hoe.. Een waterval? Of gewoon richting de open zee. Je gaat van allerlei scenarios bedenken wat er aan het einde is van die rivier is.

Hoe je ook naar de kant probeerd te zwemmen, naar iets vastigs.. de kant lijkt te ver weg en de stroming is te sterk.”

Hoe ik de bovenstaande zinnen ook lees… steeds zie ik weer wat anders. Het zou voor iedereen van toepassing kunnen zijn. En op zoveel onderwerpen.

Je aan de ene kant machteloos voelen en vervolgens op de top van de hoogste berg te staan (daar bedoel ik niet de hoogste berg van Nederland mee.. die is niet hoog genoeg.) en kei hard schreeuwen.

 


Ohw.. had nog wel wat onderwerpen!

Spagetti liefde

Ik was met een vriendin aan het praten en het onderwerp: verliefd zijn.

Spagetti-liefde

Het is wel grappig hoe het gaat: Een meid (A) is verliefd op dame (B). Die persoon (B) is weer verliefd op iemand anders, mevrouw (C) en die (C) is weer verliefd op iemand die gewoon niet aan een relatie toe is (D).

Ondertussen is ook iemand anders (E) verliefd op (C) om het nog wat spannender te maken.

Ohw.. even wat vergeten. (E) heeft wel een relatie met (A).

Het is dan ook best wel cool hoe het dan toch gebeurd dat (F) en (G) elkaar gevonden hebben. Ze zijn toevallig beiden verliefd op elkaar. Ja.. dat is wat ik hier zoal zie gebeuren.


Boeken

Ik was mijn tweede boek aan ‘t lezen over lesbische vrouwen. ‘t Eerste boek dat ik gelezen had was nog op de HAVO voor mijn boekenlijst: “Twee vrouwen”. En ik had een boek geleend van een vriendin van me: “Typisch Wijntje”. Erg leuk boekje.. wel een tip!

Welke boeken raden jullie mij nog meer aan?

 

 

20 Replies to “Boeken… en nog wat..”

 1. He,eindelijk iemand die Vriendinnen van Helloise ook kent! Staat zeer hoog op mijn lijstje!
  Nog een:Strikt van Minke Douwesz! Is soms doorbijten,beetje uitvoerig alla het bureau maar zeker de moeite waard! En alles van Emma Donoghue (bv Geroerd)Sarah Waters verslind ik,en typisch wijntje…….,wauw! 😉 Greetz

 2. Maak me blij vond ik maar zozo, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik erzo veel over gehoord had. Dat had ik ook met de eetclub. Iedereen zeidat het een geweldig boek was en toen ik het las vond ik het wel gaan. Dat heb ik wel vaker hoor!

 3. @ Carla: ik heb gehuild bij dat boek en bij de well of loneliness. Deze boeken kan ik ook niet meer lezen:O)

 4. Ik vind Morgen Wendy van S. Stoehr een heel mooi boek en Vallen van Payens. Morgen Wendy is meer een tienerboek. het gaat over Cary die verliefd wordt op het tweelingzusje van haar vriendje. Vallen is het verhaal van Pascale. Zij wordt verliefd op haar gymlerares met alle gevolgen van dien. Beide boeken spraken mij op hun manier aan en ik vind ze geweldig!
  Een minder bekend boek is de vriendinnen van Heloise, ben de naam van de schrijfster even kwijt.Dat vond ik zon geweldig indrukwekkend boek dat ik het nu gewoon niet meer kan lezen. Het was het eerste boek dat ik las waar mensen gewoon lesbisch zijn, zonder dat het wordt verklaard of uitgelegd. Het is gewoon zo!

 5. Droomteam, geroerd, Verliefd zijn is een ramp, rubyfruit Jungle, Fluwelen Begeerte, In haar tijd en natuurlijk Maak me blij!
  Nou kan je wel ff weer vooruit toch? 😛

  i

 6. fluwelen begeerte, vingervlug (heb het boek nog niet gelezen, wel al de film gezien) en affiniteit, allemaal van sarah waters

 7. Op het lichaam geschreven van Jeanette Winterson of… Fluwelen Begeerte van Sarah Waters. Met name de laatste is wel echt een lesbotopper! Veel leesplezier

 8. Nog een leestip:
  Beatriz en de hemellichamen van Lucia Etxebarria

  PS: twee vrouwen had ik ook mijn mijn lijst staan 😉

 9. Maak me blij van Karin giphart vond ik goed, grappig boek!!
  Hou je mond van Sophie Kinsella is grappig (maar das geen lesbisch boek)Carry Slee schreef bijzonder boek, Moederkruid, dochter van Eva is wat in korte zinnen geschrevenen, de toegift was een goede roman
  have fun reading@@ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.